Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alweer Belgische top-10 in halve Ironman
Nieuws

Alweer Belgische top-10 in halve Ironman

De Belgische Ironman-atleten zijn goed begonnen aan het seizoen. Na de 7de plaats van Bert Jammaer in de 70.3 van Zuid-Afrika volgde een 9de plaats voor Joerie Vansteelant in de 70.3 Ironman van Geelong in Australie. Joerie volgde er onder begeleiding van Tim De Vilder een uitgebreide stage. In een woelige zee verloor hij meer dan 9 minuten op de leiders, maar na een lange achtervolgingsrace knalde hij toch mooi de top-10 binnen. Op 29 maart probeert Ironmanager Joerie het opnieuw in de 70.3 van Oceanside in de US. In tegenstelling tot Vansteelant kende Axel Zeebroek wel een heel goede zwembeurt in de 70.3 van Panama. Hij werd de derde Belg op een paar weken tijd die top-10 haalde in een halve Ironman.

De Uplace-BMC atleet was al een tijdje in de Verenigde Staten in het gezelschap van ploegmakker Dirk Bockel, die een eigen verblijf heeft in California. De trainingen wierpen duidelijk hun vruchten af, want in het zwemmen was Axel mee met de overige toppers. Hij stapte op nauwelijks 2 seconden van latere winnaar Javier Gomez uit het water. In het fietsen wist hij zich vooraan te handhaven en Axel begon als 4de aan de halve marathon. De warmte speelde hem daarin parten en hij zakte terug naar een uiteindelijke achtste plaats.

“Echt tevreden kan ik niet zijn, maar diep teleurgesteld dan ook weer niet,” reageerde Axel na de wedstrijd. “Het was vooral heel warm, meer dan 30 graden. Ik had er in het lopen echt last van. In het begin van de halve marathon kreeg ik krampen rond mijn middenrif. Ik ben twee keer gestopt om te stretchen omdat de krampen mijn ademhaling bemoeilijkten. In de tweede ronde voelde ik me wat beter en heb ik geprobeerd om te versnellen. Maar dat was te ambitieus. Op het einde kreeg ik het heel moeilijk en moest ik me echt van van aid station naar aid station werken.”

 

“Mijn doel was om de top-7 te halen en zo een mooi aantal Kona Pro Ranking punten mee naar huis te brengen. Maar het zat er gewoon niet in vandaag. Ik neem wel een aantal positieve zaken mee: ik heb goed gezwommen en voelde me sterk op de fiets. Dat is belangrijk omdat deze wedstrijd toch vooral kadert in mijn voorbereiding op de Ironman van Melbourne volgende maand. Ik heb de afgelopen weken hard gewerkt en ik voel dat er in Melbourne een goede wedstrijd in zit.”