Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Borghs klopt Nederlanders op NK cross duatlon
Bart Borghs op weg naar winst in Valkenburg (foto: Christie Brouwer)
Multisports

Borghs klopt Nederlanders op NK cross duatlon

Bart Borghs op weg naar winst in Valkenburg (foto: Christie Brouwer)
Bart Borghs op weg naar winst in Valkenburg (foto: Christie Brouwer)

Met het NK cross duatlon stond de laatste Nederlandse titelstrijd van dit seizoen op het programma. Bij de elites zagen we na een lange afwezigheid de terugkeer van Maud Golsteyn en ze liet meteen zien waarom zij een tijd geleden de beste Nederlandse in het Xterra werk was. Na een pittige strijd met Linda Van Vliet en Laura Gorter bekroonde Golsteyn haar comeback met een nieuwe Nederlandse titel. Bij de mannen volgt Frank Schotman de afwezige titelverdediger Arie De Jong op als kampioen. Hij moest wel een stevige strijd aangaan met de Belgen Bart Borghs en Paul Embrechts.

Die twee toonden zich een stuk sterker dan de verzamelde Nederlandse concurrentie. Op het technisch parcours langs de flanken van de Cauberg toonde Borghs zich de sterkste in het mountainbiken. In de 4 rondjes van telkens 5,5 km moest er flink wat geklommen worden en daarin maakte de mede-favoriet voor de Hel van Kasterlee (op 20 december dit jaar) het verschil. Bart won in 1u32’35. Bijna een minuut later werd Paul Embrechts trweede, met anderhalve minuut voorsprong op de nieuwe Nederlandse kampioen Schotman.

Maud Golsteyn was in de wolken. “Na een lange periode zonder wedstrijden, vandaag weer eens aan de start van het NK cross duatlon in Valkenburg,” vertelt ze. “Ik ben blij dat ik Nederlands kampioene ben geworden. Het was een spannende strijd met Linda en Laura, bedankt dames! Een mooi parkoers, cross-waardig en een uitstekende organisatie. Ook Lars VanDer Eerden pakte een top-tien plaats bij de mannen, dus wij keren tevreden huiswaarts,” aldus Maud.

Uitslag Valkenburg 2015