Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleten pakken Eredivisie titel in Nederland
Tim Van Hemel, Finn Timmermans, Jonathan Wayaffe en Neal Van Vaerenbergh (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Belgische triatleten pakken Eredivisie titel in Nederland

Tim Van Hemel, Finn Timmermans, Jonathan Wayaffe en Neal Van Vaerenbergh (foto: 3athlon.nl)
Tim Van Hemel, Finn Timmermans, Jonathan Wayaffe en Neal Van Vaerenbergh (foto: 3athlon.nl)

Een dag na de Challenge was Almere het strijdtoneel voor de slotmanche van de Eredivisie, de Nederlandse teamcompetitie. Bij titelverdediger Squadra Eindhoven kwamen drie Belgische triatleten in actie tijdens de Team Relay. Neal Van Vaerenbergh, Tim Van Hemel en Jonathan Wayaffe stormden samen met Finn Timmermans naar de overwinning en de eindzege in de Nederlandse competitie.

In de vijfde en laatste Eredivisiewedstrijd toonde Squadra zich vandaag opnieuw het sterkste team van de Eredivisie Teamcompetitie en daarmee kroonden zij zich meteen tot landskampioen.  In estafettevorm werd door de atleten achter elkaar een mini-triathlon (380 meter zwemmen, 7 km fietsen en 2 kilometer hardlopen) afgelegd. Na de eerste wissel was het TC Twente dat aan de leiding ging, gevolgd door Cerberus en De Dolfijn. Squadra zat er op dat moment nog niet vooraan bij, maar dat bleek geen enkel probleem om alsnog voor de overwinning te strijden. Het team uit Eindhoven kon in de derde ronde de koppositie overnemen en wist direct een gat van ruim een halve minuut te slaan. Cerberus lag op dat moment in tweede positie, gevolgd door TC Twente.

Spannend liet Squadra het niet worden. Ruim twee minuten voor de andere teams kwamen de mannen uit Eindhoven (Finn Timmermans, Neal van Vaerenbergh, Tim van Hemel en Jonathan Wayaffe) over de finish (1:26:17). ,,Dit is de kers op de taart”, vertelt Wayaffe, die vandaag als laatste in actie kwam. ,,Een heel seizoen draaien is niet gemakkelijk. Dat we bijna altijd de sterkste zijn geweest voel heel goed.”

In de laatste ronde wist VISMA / TriCan dankzij Donald Hillebregt een grote inhaalslag te maken. Daarmee pakte het team, dat naast Hillebregt bestond uit Frank Heestermans, Thomas Cremers en Lars van der Knaap, een tweede plaats. In een totaaltijd van 1:28:30 finishte het team vlak voor Cerberus uit Nijmegen. Dieter Boeye, Nick Thijs, Wesley Mols en Roel Kwaaitaal kwamen namelijk uit op een totaaltijd van 1:28:32. TC Twente deed lange tijd mee voorin de wedstrijd, maar kwam uiteindelijk net te kort voor een podiumplaats. Het team bestaande uit Stijn Jansen, Mark Oude Bennink, Felix Reifenberg en Jan-Roelf Heerssema kwam na 1:28:35 over de finish.

Lees hier verder het volledige verslag bij onze Nederlandse collega’s van 3athlon.nl