Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Danny Van Rompaey breekt sleutelbeen maand voor Kona
Danny Van Rompaey (foto: Chris Hofkens)
Hawaii

Danny Van Rompaey breekt sleutelbeen maand voor Kona

Danny Van Rompaey (foto: Chris Hofkens)
Danny Van Rompaey (foto: Chris Hofkens)

Het had een echte feestweek moeten zijn voor Danny Van Rompaey, met zijn verjaardag en zijn benefiet voor zijn deelname aan het WK Ironman in Hawaii over minder dan een maand. Maar die deelname staat plots op de helling na een val met de fiets. De triatleet van Trinity moest op een fietstraining uitwijken voor een auto. Hij ging vol in de remmen, maar kon niet vermijden dat hij overkop ging. Het verdict is hard: een gebroken sleutelbeen en mogelijk een kruis over zijn deelname in Hawaii. Of toch niet?

Danny Van Rompaey was in alle staten toen hij in juni dit jaar in Nice zijn kwalificatie voor het WK Ironman binnenhaalde. De laatste maanden stond alles in het teken van deelname aan het WK, maar nu lijkt Kona even heel veraf. “En dan lig je plots tegen de grond,” doet Danny zijn verhaal. “Op 30 dagen van mijn droomfinish in Kona. Donderdagavond op de fiets heb ik een auto moeten ontwijken. Ik ging vol in de remmen en over de kop. Het verdict was hard: een gebroken sleutelbeen, een onmiddellijke operatie en geen deelname volgens de arts op de spoed… Mijn wereld stond even stil. Ik ben ondertussen al geopereerd en mocht een dag later naar huis. Volgens de specialist wordt het heel moeilijk om alsnog de start in Hawaii te halen op 13 oktober, maar niet onmogelijk, dus daar trekken we ons voorlopig aan op. De volgende weken wordt het een combinatie van crosstrainer, rollen en pijnstillers,” aldus een ontgoochelde Danny.

Hij liet het niet aan zijn hart komen en genoot afgelopen weekend toch van zijn benefiet party, een dag voor zijn 45ste verjaardag. Dus Danny, proficiat met de nieuwe age group, maar vooral heel veel beterschap gewenst. See you in Kona!