Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck kwalificeert zich voor Kona met knappe 4de plaats in Ironman Frankfurt
Pieter Heemeryck onderweg naar de 4de plaats in de Ironman Frankfurt (foto: Instagram Pieter Heemeryck RR)
Hawaii

Pieter Heemeryck kwalificeert zich voor Kona met knappe 4de plaats in Ironman Frankfurt

De Belgische triatleet Pieter Heemeryck heeft in het sterkbezette EK Ironman in Frankfurt een heel mooie vierde plaats behaald, in nog maar zijn derde volledige Ironman. Er waren drie slots voor het WK Ironman in Hawaii in oktober en omdat Kristian Hogenhaug zijn slot al had, betekende de vierde plaats voor Pieter meteen rechtstreekse kwalificatie voor het WK Ironman in Hawaii, waar hij in oktober samen met Bart Aernouts aan de start komt. De winst ging in Frankfurt naar Patrik Nilsson, de Zweedse triatleet van het Belgische BMX-2XU pro team, die net onder de acht uur dook.

Pieter Heemeryck had er blijkbaar zin in. Na een periode van mindere resultaten kon hij in Frankfurt eindelijk weer pijnvrij racen en dat hebben ze geweten in Frankfurt. Na een sterk zwemnummer zag Pieter in de beginfase te veel triatleten mee aansluiten. De Domo-Scott triatleet koos voor de aanval en reed na 90 km zo’n 4 minuten weg van de groep met alle andere favorieten. In het zog van Kristian Hogenhaug kwam de rest echter terug. De Deen nam de leiding over en Pieter werd opgeslokt door de achtervolgende groep.

Hogenhaug zette de fiets weg met een voorsprong van 8 minuten op het groepje met Pieter Heemeryck, die met 8 samen aan de marathon begonnen. Vanaf dan kregen we een spannend wedstrijdverloop. David McNamee en Patrik Nilsson maakten meer en meer tijd goed op leider Hogenhaug. Achter hen ging Heemeryck voorbij aan Clavel en olympisch triatleet Stornes. Pieter nestelde zich knap op de vierde plaats en zette met 8u07’11 een scherpe tijd neer in zijn nog altijd maar derde volledige Ironman ooit. Vooraan ging Nilsson over Hogenhaug. De Zweed dook als enige onder de 8 uur en won de Ironman Frankfurt in 7u59’21. Hogenhaug werd tweede in 8u00’18 en McNamee werd derde in 8u02’29. Er was ook nog de knappe tiende plaats van de Franse atleet Dylan Magnien (8u23’45) die vroeger vaak in de Belgische triatlons te bewonderen was voor TRIGT.