Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Verslagje Grand Prix van Meaux

Gisteren was er de Franse Grand Prix te Meaux, vlakbij Parijs. Door een serieuze verkoudheid deze week, was ik er zeker van dat mijn niveau niet dat van normaal zou zijn. Hierdoor was mijn voorspelling dat ik in het eerste looponderdeel niet zou kunnen volgen, en daardoor besliste ik om toch maar met koersschoenen te fietsen. De meeste atleten rijden hier met speciale adapters (pyro’s) waardoor je met je loopschoenen kan fietsen. Dit is allesbehalve ideaal maar je verliest veel minder tijd in de tweede wissel. Door de heel korte afstanden (5-20-2,5) is dit meestal heel belangrijk, want je verliest toch een tiental seconden door te wisselen. Uiteindelijk ging het eerste lopen beter dan verwacht, maar toch voelde ik nog last van mijn verkoudheid. Boven alle verwachtingen in kon ik toch net de eerste groep van een 15-tal man volgen en mee de wisselzone inlopen. Al direct begon ik het mij te beklagen dat ik toch voor koersschoenen had gekozen. We kwamen de wisselzone binnen met heel wat internationale toppers zoals Anthony Leduey, Lino Barruncho, Javier Garcia, Stephane Valenti, Rob Woestenborghs etc.

Direct na de wissel was er een vrij pittige helling. Ik had toen graag iets geprobeerd, maar mijn ploegmaat Toumy Degham was net niet mee waardoor dit niet aangewezen was. In het fietsen was er veel zijwind en werd de groep op de kant getrokken. Doordat er een heel stuk van het parcours heen en terug was mochten we niet over het midden van de weg komen. Zo zijn er een aantal atleten die een rode kaart hebben gekregen, maar daar is heel wat discussie rond. De uitslag zal hierdoor pas vrijdag officieel zijn. Uiteindelijk is er veel geprobeerd op de fiets maar is er niemand weggeraakt. Er zijn enkele atleten afgevallen, maar er zijn er ook enkele bijgekomen.

Doordat ik van schoenen moest wisselen ben ik zowat als laatste het wisselpark uitgelopen. Spijtig, want het zat allemaal nog op een zakdoek van elkaar, maar 10 seconden goedmaken op 2,5 km is toch vrij veel. Uiteindelijk haalde ik nog 5 atleten bij, waarmee ik voorlopig 10e eindig, dit kan later deze week nog 9e of 8e worden. De overwinning ging naar Leduey. Gezien de verkoudheid, waardoor je toch mag rekenen dat ik een 10% minder was, ben ik heel tevreden van de wedstrijd.

De volgende wedstrijd is binnen twee weken. Opnieuw een Franse Grand Prix te Les Herbiers.

Groetjes,
Joerie.