Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlete Emma Pallant is helemaal ok met foto van menstruatie in race “Dit is de realiteit van vrouwen in de sport”
Emma Pallant in de PTO European Open triatlon in Ibiza (foto: PTO)
Nieuws

Triatlete Emma Pallant is helemaal ok met foto van menstruatie in race “Dit is de realiteit van vrouwen in de sport”

De Britse triatlete Emma Pallant-Browne, onlangs nog wereldkampioene duatlon geworden in Ibiza, doorbreekt deze week een taboe waarmee blijkbaar nog veel vrouwen in de sport kampen. Een volger op Twitter wees er op dat op een actiefoto van Emma Pallant in de PTO European Open triatlon van Ibiza een bloedvlek van haar menstruatie te zien was en de foto beter bijgesneden had geweest. Maar Emma reageerde Emma dat zij zelf helemaal ok is met de foto en wil tonen aan vrouwen dat menstrueren normaal is, zelfs in wedstrijd. Ze kreeg masaal veel reacties op iets wat volgens Emma geen tabo zou mogen zijn. “Dit is de realiteit van vrouwen in de sport…”

“Dit is echte vrouwensport en hoe meer barrières we kunnen doorbreken, hoe beter.”

“Op veel van de foto’s is niets te zien, water over jezelf gieten bij hulpposten helpt daarbij en als het niet lukt, eindig je met een foto als deze, maar het idee om hem te bewerken betekent dat er iets mis mee is,” legt Emma uit in een reactie op de vele berichten die ze zowel van mannen als van vrouwen kreeg. “Als je me schrijft dat 99% van de vrouwen die je kent zich hiervoor zouden schamen, dan is dat precies waarom ik dit deel, want er is echt niets aan de hand. Het is natuurlijk en omdat ik in mijn jeugd als duurloopster niet ongesteld werd, zie ik het nu als iets moois. Dus als je een foto als deze hebt, bewaar hem, koester hem, denk eraan hoe je presteerde op een moeilijke dag, want op een dag kun je er misschien iemand anders mee helpen,” aldus Emma Pallant-Browne.