Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
IronMan Florida : Wim De Doncker
Uncategorized

IronMan Florida : Wim De Doncker

Marino Vanhoenacker, Wim De Doncker en Thierry Claes zijn net terug in Belgie na hun IronMan van Florida.
Lees hier het verslag van Wim.

IRONMAN FLORIDA , PANAMA CITY BEACH

afterflorida

5 nov 2005

 

Samen met teammakkers Marino Vanhoenacker en Thierry Claes stond ik aan de start van mijn derde en laatste ironman van het jaar in Panama City Beach. Reeds in 2000, 5 jaar geleden, werd ik op deze wedstrijd 37ste.

3.8km zwemmen : Ik mocht/moest samen met de andere 70 profs 15 minuten voor de 2000 agegroupers vertrekken. De oceaan was vrij woelig en ik ben al geen specialist als het op zwemmen in zee aankomt. Na de eerste ronde moest ik een 4de groepje met oa Thierry in laten gaan bij het uit en terug in het water komen. Tijdens de tweede zwemronde was het slalommen geblazen tussen alle tragere agegroupers, die 15' eerder aan hun eerste ronde begonnen waren. In deze chaos moet ik net iets handiger geweest zijn in het laveren dan Thierry want ik zat net voor hem op mijn fiets. Als 42ste algemeen uit het water. Dit resultaat bevestigt nogmaals dat ik mijn zwemniveau dit jaar iets heb opgekrikt.

180km fietsen : Na 5km kwam Dave Harju voorbijgevlogen. Na 20km bovenop de grote brug keek ik voor de eerste achterom en zag Thierry op 100m. Ik besloot om hem op te wachten. Na 50km reden we met 5 man achter mekaar. Ik als derde, Thierry als laatste toen er opeens een scheidsrechter me eruit pikte en beschuldigde van stayeren. Ik reed nochtans net als de andere reglementair ( 7m tussen mijn voorwiel en het voorwiel van mijn voorganger) . De scheidsrechter vertelde me toen ik 500m verder stopte om mijn nummers te laten doorstrepen, dat er minder dan 7m zaten tussen mijn voorwiel en het einde van mijn voorgangers ACHTERWIEL. Ik weet uit ervaring dat discussieren enkel resulteert in nog meer tijdsverlies, dus liet ik het maar zo. Ironie dat net 5 jaar geleden het ook tijdens deze ironman was dat ik mijn enige andere gele kaart pakte.
Na even het gaspedaal te hebben ingedrukt kon ik snel terug aansluiten, maar even verder verbrokkelde het zodat halfweg ik en Thierry alleen overbleven. Telkens ik als eerste fietste liet Thierry enkele tientallen meters tussen, wat me deed vermoeden dat hij niet zo super was. En even over halfweg, toen hij al 100m achterstand had, heb ik niet meer ingehouden en vol doorgegaan. In de laatste 50km passeerde ik nog een 6-8 enkelingen die aan een ware calvarietocht wind pal op kop richting wisselzone bezig waren.

42km lopen : Als 14de arriveerde ik terug in de wissel, maar moest me dus direct bij Greg Welch en Paulake melden, die in de strafbox zaten. Op 4' tijd kan je veel doen : een sanitaire stop, mijn nummer- die half was losgekomen- terug goed vastmaken, enkele bekers water drinken, enkele bekers water over hoofd gieten, babbeltje slaan met Greg. Een 5 tal atleten passeerden me terwijl ik in de gevangenis zat en zo kon ik als 19de het loopparcours op. Na enkele kilometers kwam Thierry langszij en was weer op weg naar zijn gebruikelijke marathon van om en bij de drie uur.
Toen ik na 7km Zymentsev zag komen terug gewandeld, wist ik bijna zeker dat ik den bink als eerste ging kruisen en inderdaad even verder kwam hij als eerste door met een 3 tal minuten voorsprong op Liebetrau. Dit kan/mag niet meer missen : De Jos wint zijn eerste Ironman !
Halfweg kwam ik door in 1h30, doch met een lage gemiddelde hartslag van 153 en geen goed gevoel. Na enkele malen een bevooradingspost te hebben gewandeld was het vet van de soep en aan 140-145 van hartslag bewoog ik me voort richting finish. daar moest ik begot nog alles uit de kast halen om een rosse raket , die me de laatste 100m kwam voorbijgestoven, terug in extremis te remonteren. Als 12de prof over de meet gevlogen mag ik nu wel zeggen, en daar kwamen nog 2 agegroupers voor in de einduitslag, dus 14de in 9u07.

conclusie : kan/mag ik niet tevreden mee zijn. Een eindtijd van net onder de 9u had er in het beste geval ingezeten. Dus 10' trager dan het beste scenario is slecht. De lat ligt nu eenmaal hoog en ik ben niet van plan om die lager te leggen , in tegendeel…. Lang heb ik echter niet kunnen tobben, want den bink zijn overwinning maakte alles goed en ik ben dan ook heel content voor hem. Dat er nog veel mogen komen

Bezoek Wims site op www.wimdedoncker.be