Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

An en Bart Aernouts winnen winterduathlon van Wuustwezel

Reeds voor de achtste keer organiseerde triatlonclub Go Like Hell en het sportfonds Edwig van Hooydonck de winterduathlon van Wuustwezel.

Onder de 80 deelnemers bevond zich ook Bart Aernouts.

Bart, die met deze wedstrijd zijn voorbereidingen op het volgend duathlonseizoen verder zet, maakte van het begin van deze wedstrijd al meteen zijn ambities duidelijk.

Onmiddellijk na het startschot begon Bart in een hoog tempo aan zijn 4 km lange loopproef.

Met ca 55” voorsprong begon hij daarna aan de 24 km lange mountenbike gedeelte.

Een fietsomloop die over een gevarieerde omloop liep over en rond het crossterrein Molenberg. Zelfs een klein mechanisch defect aan zijn mountenbike kon Bart niet tegenhouden om zijn voorsprong verder uit te bouwen. Tijdens deze fietsproef kregen de deelnemers af te rekenen met lichte regenval. Deze zorgde ervoor dat de omloop herschapen werd tot een lichte modderpoel. Zijn voorsprong was ondertussen aangegroeid naar ca 2’ 30”. En dit zonder echt diep te gaan, want Bart kon de ganse wedstrijd controleren en testen waar hij wilde. Na zijn laatste 2 km lopen kwam Bart voor het tweede opeenvolgende jaar als overwinnaar over de streep van deze wedstrijd. Met 1u6’ 41” was hij 1’ 46” sneller dan veteraan en plaatselijke atleet Paul Van Riel. Geert Wouters maakte het podium volledig.

Bij de dames werd de wedstrijd gewonnen door de jongere zus van Bart. An Aernouts had 1u21’32” nodig om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Ook zij domineerde de wedstrijd bij de dames vanaf de eerste meters.

Danny Hannes