Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

[Kasterlee] Interview met Sebastien Sottiaux

Hij voelde zich verschrikkelijk. Alles deed pijn toen hij na 7:40’30" als eerste de sporthal van Kasterlee kwam binnen gelopen. Toen hij wat was bekomen, vertelde hij ons het volgende…..

Sebastien, proficiat met je overwinning!
Dank je wel. Het is een schitterend wedstrijd geweest.

Was het een zware wedstrijd?
Het was een heel zware wedstrijd. Het eerste lopen viel wel mee. Ik heb maar wat "meegelopen". Ik had veel verwacht van het fietsen. Ik kom uit de MTB sport, en heb dus heel wat ervaring. Maar het viel tegen. De benen  voelde niet goed aan. ’t Was toen Benny Coopman even inhield om op zijn trainingsmakker te wachten, dat ik kon aanpikken. Bij de laatste loopproef kwam ik er weer door en kon ik het dan afmaken.

Je ziet er heel gelukkig uit.
Zeker en vast. Voor dit soort wedstrijden moet je toch heel lang en heel hard trainen. Het geeft een enorme voldoening om daar dan uiteindelijk de resultaten van te plukken. Het is een prachtige afsluiter voor een seizoen dat niet zo goed is begonnen.
Ik dacht er in het begin van dit jaar zelfs aan om definitief te stoppen. Samen met trainer Jean Moreaux en club leider Jacques Naveau hebben we alles eens op een rijtje gezet, alles besproken. Ik denk dat we hard hebben gewerkt met dit als resultaat.
Zelf dacht ik niet te kunnen winnen vandaag. Deze ochtend vroeg ik nog aan mijn echtgenote wat zij dacht van deze wedstrijd. Ze voorspelde dat ik zou winnen. En ja, ze heeft gelijk gekregen…