Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Tom Vervoort primus in winterduathlon te Lille

Zondag 26 maart 2006 organiseerde Ac Lille de winterduatlon te Lille, een deelgemeente van Herentals. Winterduatlon is een vorm van duatlon die de laatste tijd aan populariteit wint. Dat zien we aan de organisaties die elkaar in snel tempo opvolgen. Maar ook aan de massale belangstelling van deelnemers. In Lille maakte zo’n 200 atleten hun opwachting aan de start. 3km lopen, 26 mountenbike en nogmaals 1500meter lopen was hun opdracht. En dit op een schitterende en erg gevarieerde omloop. De bergjes aan de start en aankomszone bezorgde de aanwezige toeschouwers alvast een extra spektakel.

winterduathlon_lille_06_003.jpg

Vermits de eerste loopproef zeer kort was, was het ook meteen een explosieve start. Yeray Luxem en Jurgen De Beule namen de ganse bende op sleeptouw.
Deze twee jonge atleten wisselde met een lichte voorsprong op de eerste achtervolgers.
Yeray kon twee rondes stand houden. Toen werd hij bijgehaald door Tom Vervoort en Davy Smolders.
Tom Vervoort, maakte van zijn beste onderdeel gebruik om meteen een gat te slagen op Davy.
Yeray moest even passen en zag Wim De Waele, Geert Wouters en Frans Smolders aansluiten.
Deze drie atleten reden in de derde ronde naar Davy. Een viertal dat samen na de 4de en laatste fietsronde de wisselzone inreed.
Tom vervoort had ondertussen een veilige voorsprong bijeen gefietst en kon dan ook met voorsprong deze duathlon winnen.

In de achtergrond vocht veteraan Geert Wouters zich noch naar een tweede plaats. Kort gevolgd door Wim De Waele en Davy Smolders.

Yeray Luxem kon op het einde nog enkel atleten remonteren en eindigde op een verdienstelijke 6de plaats.

Bij de dames werd de overwinning behaald door Lies Merckx. Zij won deze wedstrijd met ruime voorsprong op Sandy Drouard en Marieke Lobeau.

Toch wil ik via deze weg organisatoren en medewerkers een dikke proficiat wensen voor deze schitterende organisatie. Maar naast mij vinden dat vele andere blijkbaar ook, want een grote meerderheid wil volgende jaar weer starten in Lille. Hou alvast hun site in de gaten…www.aclille.be – Hier vind je ook hun uitslagen weer.

winterduathlon_lille_06_008.jpg