Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Powerman Holland (Joerie Vansteelant)

horst_1.jpgGisteren stond er het EK Powerman op het programma in het Nederlandse Horst. Dit is geen officieel EK, maar toch stonden de beste atleten aan de start. Powerman is in duathlon het internationale lange afstandscircuit. De afstanden waren 15 km lopen, 60 km tijdrijden en 7,5 km lopen. Beide parkoersen waren compleet vlak met vrij veel bochten in het fietsen. Niet echt mijn ding want op de lange afstand verkies ik toch zoveel mogelijk rechte en goed bollende wegen

Van bij de start is er vrij hard gelopen, vooral onder het impuls van debutant Rob Woestenborghs. Na een 4-tal kilometers besliste ik om af te haken en mijn eigen tempo te lopen, even later haakte ook Benny af. Rob Woestenborghs kwam als eerste de wisselzone bennen met 10-tal seconden op Benny en een 30-tal seconden op mij. Na mij volgden Koen Maris en de Italiaan Allessandro Allessandri op circa 45 seconden.

In het begin van het fietsen probeerde ik het gat nog te dichten naar de koplopers, maar dit lukte niet. Aanvankelijk kwam ik nog dichter, maar dan zag ik Benny aan kop komen en van dan af verloor ik stilletjes aan wat terrein. Na twee van de vier ronden fietsen (30 km) kreeg ik het gezelschap van Koen Maris, ondertussen was de achterstand op Rob Woestenborghs opgelopen tot 50 seconden. Benny was ondertussen al gaan vliegen. Halfweg de derde ronde raapten we Rob op, voor mij was dit al een teken dat bij hem het beste er wellicht af was. Bij het overgaan van de derde naar de vierde ronde kwam Koen Maris spijtig genoeg ten val en moest de strijd staken. Enkele kilometers later moest Rob de rollen lossen en was ik stilaan zeker van mijn tweede plaats. Ik kwam de wissel binnen met een kleine 2 minuten achterstand op Benny en 1 minuut voorsprong op Rob Woestenborghs.

Het laatste lopen ging, voor een lange afstand dan toch, nog behoorlijk vlot. Uiteindelijk bereikte ik heel tevreden de finish met 1’09” achterstand op Benny. De Duitser Dirk Strothman vervolledigde het podium met een achterstand van 2’36” op mij.

Deze wedstrijd was de selectiewedstrijd voor het WK lange afstand in Denemarken op 29 mei. De criteria was top-5 en dus ben ik zeker van mijn selectie. Het vooropgestelde doel is een top-5 plaats op het WK, wie weet mag ik wel een podiumplaats ambieren…