Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Wachtebeke 2006

DOK 

Gisteren werd in en om het proviciaal domein van Wachtebeke gestreden om de beker van België triathlon voor ploegen. De vorige jaren was de zon steeds van de partij. Helaas waren de weergoden gisteren minder goed gezind…

Maar de show must go on. 93 ploegen in 16 waves legden 750m af in het 50m bad van het domein, reden een ploegentijdrit van 20km om af te sluiten met een loopproef van 5,6km.

Bij de heren waren de ploegen van DOK, LTTL, ATRIAC, TDL en TriGT de grote favorieten. Het DOK-team, onder leiding van Marino "Bink" Vanhoenacker kon op een handvol seconden de Artiac ploeg met Peter Croes achter zich houden. TDL uit Leuven finishte als 3e ploeg, maar werd uit het klassement genomen. Zo werd de ploeg van het Leie Team alsnog 3e
Het reglement zegt dat ploegen in een uniforme outfit moeten deelnemen. Karel Pardaens van TDL had een pakje aan zonder bedrukking. De scheidsrechters namen de regel héél strikt dit jaar. TDL diende reeds klacht in tegen de beslissing.

Bij de dames was  het DOK team onder leiding van Mieke Suys de topfavoriet. Met grote voorsprong domineerden ze de wedstrijd. De Superladies van TDL legden beslag op de 2e plaats,  het damesteam van Brugge maakte het podium compleet.

3athlon.be was met 4 fotografen aanwezig. De eerste reeksen staan in het fotoalbum online. 

De volledige uitslag kan je hier nalezen