Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Interval duathlon Zofingen.

De lange terugrit van Zofingen naar Antwerpen is ideaal om een verslagje te maken van de wedstrijd. De wedstrijd in Zofingen was een intervall-duathlon, dwz. 3 keer 4km lopen en 2 keer 16km fietsen (niet stayeren). Het loopparcours was volledig vlak maar het fietsparcours was daarentegen best selectief. In het parcours zaten 2 hellingen, de 1ste was ongeveer 600m tegen 10%, de 2de helling kort maar krachtig, 200m tegen een dikke 15%.

Aan de start stond een sterk deelnemersveld met oa. Benny Vansteelant, Joerie Vansteelant, Rob Woestenborghs, Anthony Le Duey, Stephane Valenti, Benjamin Grenetier, Sven Schelling, … . Het zou dus een stevige wedstrijd worden!

De start van de wedstrijd was om 14u30 en na het wisselvallige weer van zaterdag en zondagmorgen was het bij de start droog maar wel veel wind. Er werd zoals gewoonlijk weer stevig gestart maar ik kon samen met de andere Belgen vlotjes mee. Na de eerste 4km liepen we met een 10-tal atleten de wisselzone in. Vlak na de wissel waren de broertjes Vasteelant al gaan vliegen. Ik wou mij tijdens het eerste fietsen zeker niet forceren en bleef rustig in de buurt van de anderen rijden. Met deze groep gingen we ook naar de 2de wissel, klaar voor onze volgende 4km lopen. Benny en Joerie waren ondertussen al uit ons zicht. Mijn 2de wissel was heel slecht en ik kwam als laatste van de groep de wisselzone uit. Vooraan in mijn groepje waren ze niet van plan te wachten dus schoof ik verder naar de kop van ons groepje. Rob en de Zwitser Aigroz liepen een beetje vooruit en enkele andere Zwitsers moesten lossen. Bij mij ging het 2de lopen heel goed en ik ging zeker nog niet voluit.

Na de 3de wissel waren we nog met een 5, waaronder Rob en ikzelf. Na de 1ste klim ben ik eerst van de groep gaan rijden en omdat het fietsen nog altijd heel goed ging reed ik stevig door. Bij de 2de klim had ik veel zin om mezelf eens te testen maar ik heb het gewoon bij een stevig tempo gehouden. De laatste 5km geraakte ik de rest van de groep kwijt en met 20 sec voorsprong kwam ik als 3de de laatste wissel binnen, op ruime afstand van Benny en Joerie. Het laatste lopen begon heel slecht voor mij, ik voelde mij niet super en kreeg al vrij snel buikkrampen. Rob was als eerste bij mij en hem volgen ging totaal niet. Anthony Le Duey was na 1,5km bij mij en ik moest hem net zoals Rob laten gaan. Na 2km kwam ik er terug wat door en liep ik stilaan naar Anthony toe. De laatste kilometer liep ik terug in 4de positie en Anthony moest lossen. Rob liep iets te ver dus het zou bij deze 4de plaats blijven.

Een resultaat waar ik wel redelijk tevreden over ben. Misschien zat een podium er wel in zonder de buikkrampen maar dat weet je nooit natuurlijk. Het was in ieder geval een goede test voor het WK van Cornerbrook. De loopconditie zit al een tijdje goed maar van het fietsen wist ik dit voor vandaag nog niet echt. Vanaf nu staan er enkele rustigere weken op het programma en zal het vooral blokken worden voor de examens.

Groetjes uit la France (waar we ondertussen aan het rondbollen zijn)!

Bart Aernouts

bart@bartaernouts.be

www.bartaernouts.be

Uitslag:

 

Overall Männer
1. Joerie Vansteelant (Be) 1:31.33
2. Benny Vansteelant (Be) 0.02 zurück
3. Rob Woestenborghs (Be) 1.23
4. Bart Aernouts (Be) 1.30
5. Anthony Le Duey (Fra) 1.43
6. Stéphane Valenti (Fra) 1.58
7. Mikaël Aigroz (Château-d’Oex) 2.11
8. David Senn (Ennenda) 2.33
9. Benjamin Grenetier (Fra) 3.16
10. Sven Schelling (Steinerberg) 3.33
11 Andy Sutz (Schaffhausen) 3.48
12. Stephan Wenk (Greifensee) 4.41