Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Gerrit Schellens en Kristien Vleugels Belgisch kampioen LD triathlon

dsc_0154.jpg 

In en om het park van Brasschaat werd vandaag gestreden om de titel van Belgisch kampioen LD triathlon. Een wedstrijd die eveneens op de ITU 2006 Long Distance Series stond. 3km zwemmen, 80km fietsen en 20km lopen.

De Duitser René Göhler en Karel Smet kwamen na een goeie 36minuten uit het water. Op een 2-tal minuten volgden o.a. Bert Jammaer, Koen Hoeyberghs en topfavoriet Gerrit Schellens.
Er werd verschrikkelijk hard gereden onder de hete zon. Bij het inkomen van de wisselzone waren de toppers weer gegroepeerd. Voor Schellens was het een uitgemaakte zaak. Althans dat dacht hij. De sympathieke limburger had last van steken in de zij en zijn maag protesteerde. Vermoedelijk was hij iets te diep gegaan in het fietsen. Hij moest Göhler en de Deen Jimmy Johnsen laten gaan. Halverwege de loopproef vond Gerrit zijn 2e adem en kon alsnog als 3e over de finishlijn lopen. De nummers 1 en 2 deden niet mee voor de Belgische titel. Zo behaalde Schellens alsnog zijn eerste Belgische titel. Koen Hoeyberghs pakte de zilveren medaille, Joury Gokel werd onverwacht 3e Belg.

Bij de dames was de Nederlandse winnares van vorig jaar, Yvonne Van Vlerken, de topfavoriete. Al snel bleek dat niemand weerstand kon bieden aan de blonde Nederlandse. Kristien Vleugels, de beste zwemster van de Ironman in Lanzarote, pakte de zilveren medaille. Inge Vandenbroeck maakte onlangs de overstap van triathlon naar het wielrennen, maar trok voor deze wedstrijd nog even badmuts en loopschoenen aan. Ze werd knap 3e. Ook hier deed de Nederlandse niet mee deed voor de Belgische titel. Kristien Vleugels mag zich dus Belgisch kampioene LD triathlon noemen. Inge Vandenbroek werd 2e. De beloftevolle Stefanie Adam pakte de bronzen medaille.

dsc_0273.jpg dsc_0300.jpg
dsc_0279.jpg dsc_0299.jpg

 

De foto’s staan in het fotoalbum