Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview met Koen Maris
Uncategorized

Interview met Koen Maris

koenDe wereldtop van de duathlon zit in België. Daarbij denken we in de eerste plaats aan de broers Vansteelant. Maar in het Oost-Vlaamse Kruibeke woont nog een duatleet van formaat. We spraken met de nummer 2 van Zofingen 2005 en het WK lange afstand 2006 en de leider in het SP circuit: Koen Maris

Je laatste wedstrijd was het WK lange afstand in Denemarken. Daar haalde je een zilveren medaille na Benny Vansteelant. Wat heb je sinds dien gedaan?

Koen: Na mijn knal prestatie op het WK 2 weekjes rustig
hersteld met om de 2 dagen een tr. (ipv. iedere dag) Ondertussen ben ik weer goed aan het werken naar mijn volgende belangrijke doel dit seizoen de Powerman van Zofingen. 

Je was 2e in Zofingen vorig jaar, 2e op het WK. Telkens achter de "unbeatable" Benny Vansteelant. Denk je hem dit jaar nog te kunnen kloppen?

Koen: Na mijn 2de plaats in zofingen vorig jaar heb ik echt het gevoel gehad dat er nog meer in zit. Dit jaar wil ik hetzelfde of beter doen. Mijn voordeel tegenover Benny is dat ik niet deelneem aan het WK korte afstand in Canada (3weken voor Zofingen). Ik kan al mijn trainingen richten naar de Powerman van Zofingen. Ik ga er volledig voor gaan. Ontgoocheld ga ik zeker niet zijn als het dit jaar niet lukt in Zofingen. Ik heb al een knal seizoen achter de rug met een Powerman/Superprestige overwinning in Lux. en mijn 2de plaats op het WK in Denemarken.

Er was dit jaar nog maar 1 SP wedstrijd in Weiswampach. Je won, dus je staat momenteel de eerste in het SP circuit. Dit weekend is er de SP wedstrijd in Kortrijk. Ga je je plaats verdedigen?

Koen: Nee. Dit weekend nstart ik in de duathlon van Tongerlo omdat ik dat een fijne wedstrijd vind maar vooral om dat ik zaterdag nog een lange fietstraining ga afwerken.
Van de superprestige lig ik niet echt wakker. Ik doe vermoedelijk wel Bastendorf en Hollain mee. Daarna is het alles op alles voor zofingen. Het is jammer dat ik niet kan starten in de Powerman van Vlaanderen (Geel) 13/08 maar dit is voor mij al te dicht tegen het WK Powerman. Ik start na Zofingen nog in de Duathlon van Kasterlee 24/09

Rob Woestenborghs en Bart Aernouts doen het behoorlijk goed op de 1/4e triathlon. Johan Schoors, Nico Huyberechts en Loïc Hélin doen het fantstisch op de lange afstand triathlon. Zien we jou binnenkort ergens in het water liggen?

Koen: Ik zou het wel eens willen proberen in de triathlon, maar dat zal nog enkele jaren duren. Ik wil me nu vooral blijven richten op de duathlon en mijn gezinnetje. 

Je was van plan om na dit jaar de lat wat lager te leggen, niet meer als topsporter door het leven te gaan, en wat meer tijd te spenderen met je vrouw en 2 kindjes. Kan je nu stoppen, met deze resultaten?

Koen: Ik was het inderdaad van plan. Ik weet het momenteel nog niet….

Bezoek Koen's website 

koenmaris