Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Kris Coddens wint SP duathlon Kortrijk

kordua274.jpgIn Kortrijk werd vandaag de 2e SP duathlon van het jaar gehouden, de 1e op Belgische bodem. Een 100-tal atleten kwamen aan de start voor de 9,9km lopen, 40km fietsen en nog eens 6,6km lopen.
Al snel na de start lieten Kris Coddens, Jeroen Maetens en Bernus Geerinckx iedereen achter zich. Met meer dan een minuut voorsprong begonnen de 3 aan het fietsen. Maar al snel werd er jacht gemaakt op het 3-tal door een groepje van 7  met daarin o.a. Chris Van Gompel, Benny Coopmans en Sebastien Sottiaux.
Chris Van Gompel deed in de voorlaatste ronde nog een poging om de groep uit elkaar te trekken, maar te vergeefs. Met z’n 10-en kwamen ze de wissel binnen.
De 3 snelle lopers gingen er weer van door. Kris Coddens was de snelste. Jeroen Maetens pakte zilver, het brons was voor Bernus Geerinckx.

Bij de dames stond er geen maat op de Zeelse Anja Buysse. Zij maakte met succes de overstap van atletiek naar duathlon. Al van bij de start koos ze het hazepad en de andere dames konden niks doen dan haar te laten gaan. In het fietsen kon Mieke Depoortere niks dichter komen. In de achtergrond kwam Mieke Dupont wel sterk terug, maar de achterstand was te groot. Anja Buysse won dus met ruime voorsprong haar eerste SP duathlon. De winnares van het SP circuit 2005, Mieke Depoortere werd 2e, Mieke Dupont werd 3e.

De foto’s staan in het foto-album