Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview met Gella Vandecaveye
Uncategorized

Interview met Gella Vandecaveye

dsc_0243

Je hebt het misschien al gezien in het foto-album, of je bent haar op een triathlon wedstrijd al eens tegen het lijf gelopen. Gella Vandecaveye, de gewezen top-judoka zette in 2004 een punt achter haar professionele sportcarrière. Momenteel is ze met véél dingen bezig. Ook triathlon.
3athlon.be had een gesprekje met haar. 

Gella, waar ben je zoal mee bezig sinds je stopte met judo?
Op professioneel vlak werk ik voor Passage Fitness First. Ik verzorg er de PR, en ben een beetje het gezicht van de fitness-keten geworden. Daarnaast werk ik op zelfstandige basis mee aan het organiseren van evenementen en het geven van demo’s en trainingen.
In mijn vrije tijd ben ik echt met vanalles bezig. Sport, cultuur, natuur en avontuur. Behalve judo!! Ik heb 20 met hart en ziel jaar aan de top meegedraait. Judo is een sport die zijn sporen nalaat. Er zit al behoorlijk wat sleet op mijn lichaam. En om mezelf te beschermen, dus geen judo meer.

Hoe ben je bij triathlon terecht gekomen?
Via Wim Van De Putte, de man achter de Mr.T triathlon in Gent. Ik vind triathlon een mooie sport. Het is de combinatie van 3 basissporten. Dit zijn, behalve het zwemmen, niet echt technische sporten. Het zwemmen is dan ook mijn zwakste onderdeel 🙂
Maar het is een ideale uitlaatklep om er mijn energie in kwijt te raken.

dsc_0180 

Heb je ambities in de triathlon?
NEE !! Ik ben 20 jaar in één ding goed geweest. Nu doe ik 20 dingen half, maar met even veel voldoening. Triathlon is één van die dingen. Ik doe het omdat ik het leuk vind, maar ik kan het voor mezelf ook niet meer opbrengen om de lat hoog te leggen. Ik ben een triathlon-toerist. Gewoon het euforische gevoel als je over de meet komt, mensen die zeggen “proficiat, je hebt het gehaald” is voldoende.

Een ironman?
Absoluut niet. Mijn lichaam kan dit niet meer aan. Mijn heupen doen pijn als ik te lang loop. En zoals ik al zei, ik kan er zo veel trainen niet meer voor opbrengen.

Welke triathlons heb je intussen al gedaan?
De MT.T in Gent was de eerste. Vorig jaar heb ik ook de Zwintriathlon in Knokke meegedaan en dit jaar de SP wedstrijd in Kortrijk.

dsc_0693 

Je zit ook in het project Ironmanagers 2008. Wat is je rol in dat project?
De Ironmanagers is een schitterend project. Een zéér ambitieus initiatief. Eigenlijk is het een uitloper van de marathon-managers. Knap hoe we héél druk bezette managers toch kunnen begeleiden naar een volledige IronMan triathlon.
Mijn rol is vooral een ondersteunende rol. Luc Van Lierde heeft het peterschap opgenomen, ik heb het meterschap op mij genomen. Ik ben een beetje de ludieke noot van het gebeuren. Ik hou me niet bezig met de sport-specifieke begeleiding van die mensen. Ik stel geen trainingsschema’s op. Daar heb ik geen verstand van, dat laat ik over aan de mensen die er wel iets van kennen 🙂

Bedankt voor dit gesprekje!

www.gella.be