Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK duathlon Corner Brooks (Rob Woestenborghs)
Uncategorized

WK duathlon Corner Brooks (Rob Woestenborghs)

rob2.jpgVandaag was er dan eindelijk die wedstrijd waar alle duatleten naar gepiekt hebben. In Cornerbrook (CAN) vond vandaag het WK duatlon plaats. Met ruim 50 man stonden we aan de start voor een heel zwaar loop- en fietsparcours.

Tijdens het eerste lopen vormde er zich, olv Jurgen Dereere, een kopgroep van 6 personen. Nog net kon ik hier mijn wagonnetje aanhangen. De andere Belgen(Benny en Joerie Vansteelant) volgenden op ruime afstand. Hierdoor was het aan Jurgen en mij om de Belgische eer hoog te houden.

Eenmaal op de fiets probeerden we gans de kopgroep te laten meewerken. Aanvankelijk lukte dit, niet tegenstaande er een 3 tal atleten terugkwamen. Met 9 atleten vervolgden we het lastige fiets parcours. Tot onze grote verbazing nam Joerie Vansteelant (?) het achterliggende peloton op sleeptouw. Zo kwam even later alles samen en ontstond er heel wat chaos in de kop van de wedstrijd. Hierdoor konden Griffin(AUS), Senn(SUI) en Dotti(ITA) ontsnappen. Met zo’n 20 atleten reden we op 1min20 van de koplopers de wissel binnen.

Het 2de lopen startte ik snel waardoor ik al snel in 4de positie lag. Enkel Dereere kon uit de achtergrond terugkomen. Even later moest ook ik hem lossen. Hierdoor kwamen de koplopers terug in zicht. Dotti had ik al snel te pakken maar de Zwitser Senn kon ik slechts in de laatste 200 meter bijbenen en achter later. Zo werd ik verdiend 3de achter Leon Griffin(AUS) en Jurgen Dereere. Ik ben wel teleurgesteld in Joerie Vansteelant, zonder zijn egoistische ingesteldheid hadden de Belgen goud en zilver behaald!

Samen met de elite gingen ook de beloften van start om 11u. Bart had het in het eerste lopen een beetje moeilijk en wisselde samen met Joerie Vansteelant, Sutz en Schelling (winnaar U23 vorig jaar) op een kleine minuut van de koplopers. Tijdens het fietsen kwamen ze terug tot de koplopers en met deze omvangrijke groep wisselden we voor de 2de maal. Sergio Silva begon eerst aan het 2de lopen en hield stand. Bart werd knap 2de, voor Sven Schelling, de winnaar van vorig jaar.

Miek werd net zoals vorig jaar knap winnares bij de beloften vrouwen.

Sportieve groeten,

Rob