Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Verslag Recreatieve 1/4 Lommel 13/08/2006

Zoals de traditie zich zet nam ik de 2de zondag van augustus deel aan de recreatieve NIET-stayer 1/4 triatlon van Lommel. Het is voor een Belgische triatleet één van de mooiste triatlons van het jaar en voor de toeschouwer heel aangenaam om te volgen vanuit een luie stoel op café.

Het zwemmen ging dit jaar door in een plas naast het kanaal, nog zo’n 8 km van het centrum verwijderd. Het water van het kanaal was niet bacteriën-vrij bevonden. Het zwemmen in de plas had echter 2 negatieve punten. De 4 boeien waren van in het water niet duidelijk zichtbaar en het was vechten tegen de wieren die plaatselijk tot boven het wateroppervlak kwamen. Ze hadden alvast vooraf het ‘gras’ kunnen afrijden hé 🙂 of was het daarvoor te nat?

De eerste ronde had ik zoals iedereen drie boeien geteld. Ik was nochtans van beginnen af naar de juiste boei aan het zwemmen. Maar wanneer ik zag dat een heel pak triatleten naar de 2de boei aan het zwemmen waren, en daarmee een groot stuk afsneden ben ik ook in die richting gaan zwemmen. Het gevolg was dat ondanks mijn snelle start ik toch maar in 2de positie zwom na de 1ste (eigenlijk de 2de) boei. Nadien heb ik de kop genomen en weggezwommen van de anderen. In de 2de ronde heb ik dankzij de boot die voor mij vaarde wel rond de 4 boeien gezwommen. Ik hoorde echter na de wedstrijd dat het grote pak weer (waarschijnlijk zonder het te beseffen) de 1ste boei achterwege gelaten hebben. Er zullen dus atleten bij geweest zijn die zonder kwade bedoelingen 1200 ipv 1500m gezwommen hebben.

Swat, ik kwam als eerste uit het water en behield op de fiets deze positie tot aan het centrum van Lommel. Toen kwam Koen Hoeyberghs aansluiten. In de eerste ronde heb ik op de terugweg en (tegenwind) voorop gereden. We moesten ter hoogte van het rondpunt in de remmen gaan voor auto’s die voorgelaten werden en niet vlug plaats maakten voor ons. In de 2de ronde heb ik me op voldoende afstand gehouden van Koen. Achter ons kwam Gerrit Schellens, ook een AA-drinker, dichterbij. In de meewind naast het kanaal heb ik rond de 50 km/h en in tegenwind rond de 40 km/h gefietst.

In het lopen ging het aanvankelijk nog moeizaam. Het was zoeken naar de goede ademhaling, wellicht was deze zoek door het harde fietswerk. De 2de ronde vlotte het wel voor mij en kon ik het tempo lopen dat ik 2 weken geleden in Antoing liep. Intussen had nog een AA-drinker Karel Pardaens mij voorbijgesneld. Zoals verwacht kon ik zijn tempo niet aan :-(. De 4e plaats kon ik nog wel vasthouden tot aan de finish.

Het podium was dichtbij maar bleek achteraf net iets te hoog gegrepen. Een volledig AA-drink podium zou anders ook mooi geweest zijn. Misschien voor een volgende keer.

Volgende week de laatste superprestige van het seizoen, deze in Weiswampach in Groothertogdom Luxemburg. Als voorbereiding erop en om de Ardense lucht al wat op te snuiven, vertrek ik morgen reeds met zus, schoonbroer en kinderen en moeder naar Burg Reuland, een klein dorpje in de oostkantons. Ik hoop zondag op een mooie afsluiter van de SP.

groeten

Karel