Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Powerman Geel (Joerie Vansteelant)

Vorig weekend was er de Powerman (internationaal lange-afstands circuit) te Geel. De afstanden waren 10 km lopen, 60 km tijdrijden en nog eens 10 km lopen. Het loopparcours was volledig in het centrum en het fietsparcours was vrij bochtig voor een Powerman-parcours. Aan de start stonden toch enkele toppers met onder andere Benny Vansteelant, Aksel Nielsen (DEN), Rob Woestenborghs, Roger Smeets (NL), Jonas Baumann (SUI) en Nico Huybrechts.

In het eerste lopen nam Roger Smeets de groep direct op sleeptouw en na een 500 meter liet iedereen hem begaan. Al heel snel viel alles uitéén en liep ik alleen met Benny op een 15-tal seconden van Smeets. De voorsprong van Smeets werd niet meer groter en hij kwam de eerste wissel binnen met een kleine voorsprong op Benny en mezelf. Eenmaal op de fiets nam ik de leiding en hadden we al heel snel Roger Smeets te pakken. Hij kon nog een tweetal kilometer aanklampen maar dan moest hij de rollen lossen. Op de fiets waren Benny en mezelf even sterk, wegfietsen was dus niet mogelijk. We behaalden een gemiddelde op de fiets van 42,2 km/h gemiddeld, wat op een dergelijk parcours vrij snel is. Normaal had ik voorzien om halfweg het fietsen een energiegel te nemen, maar tijdens de laatste fietsronde zag ik plots dat ik die vergeten was en nam deze snel nog naar binnen.

We liepen samen de tweede wisselzone buiten maar na 500m kreeg ik enorme maagkrampen, waardoor de komende 7 kilometer een echte marteling waren. Na één loopronde (van de drie) had ik al 50 seconden verloren op Benny. Gelukkig had ik voldoende voorsprong op de derde man in wedstrijd, want het tijdsverschil was toch al meer dan 4 minuten. Na een 7 tal kilometer ging het stilaan terug beter en kon ik terug wat sneller lopen. Wellicht kwamen de maagkrampen door het te laat innemen van mijn energiegel. Als ik dit nog eens voorheb is het wellicht slimmer om er maar de helft van in te nemen. Uiteindelijk won Benny de wedstrijd en werd ik tevreden tweede op 45 seconden. Aksel Nielsen vervolledigde het Podium.

Benny Vansteelant
Joerie Vansteelant
Aksel Nielsen
Nico Huybrechts
Roger Smeets

Mijn volgende wedstrijd is de Powerman te Weyer (AUT) op 3 semptember.

groetjes,
Joerie.