Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Club in de kijker : WTT2000
Uncategorized

Club in de kijker : WTT2000

Als 2e club in de kijker, laten we voorzitter Filippe De Borger van het Waaslands Triathlon en Duathlon team, kortweg WTT2000 aan het woord.

logo_wtt

Uw club in de kijker? 

WTT. Het Waaslands Triathlon en Duathlon Team werd in 2000 opgericht. Het eerste levensjaar hadden we een 30 tal leden waaronder de helft jeugd.

Nu, in 2006,  draait het ledenaantal om en bij de 120  waarvan 40 jeugd.

Doelstelling van de club is al onze leden in staat te stellen hun sport te beoefenen in de best mogelijke omstandigheden. Wij bieden hiervoor tot 5 maal in de week groepstrainingen aan. Op iedere groepstraining is telkens een gediplomeerd trainer aanwezig. We beschikken over 11 trainers waarvan er vijf verschillende keren per week ingezet worden. Onze fiets en looptrainingen gaan door op en rond het recreatie domein “de ster “  te Sint_niklaas. De zwemtrainingen zijn te wachtebeke en sinds kort in Sint-Niklaas. s’Zomers zwemmen we in openwater op de ster.

De jeugdwerking is in twee onderdelen ingedeeld. Ten eerste hebben we de jeugdacademie waar de -12 jarigen aan de hand van sport en spel de triathlon en duathlonsport machtig worden. Daarnaast hebben we de compitiejeugd die al naargelang hun kunnen , ingedeeld worden in trainingsgroepen. De jeugd kan tot 4 x per week  naar een training komen. Verder organiseren wij sportkampen , sportdagen en stages voor de jeugdleden en de scholen uit Sint-Niklaas.

Reeds jaren hebben wij een opleidingsplan voor recreanten die we recruteren op één van onze eigen organisaties of activiteiten. Sinds kort noemen ze dit het just4fun project. Een geslaagd iniatief.

Ook organisatorisch houden wij het vaandel hoog. Reeds van het eerste levensjaar organiseren wij wedstrijden. In den beginne waren dit de energy duathlons , nadien verschillende versies van de beker van belgie en komend jaar het Belgisch Kampioenschap voor ploegen. Daarbovenop verlenen we onze medewerking aan de stad Sint-niklaas met de organisatie van hun Sterathlon. Een recreatieve reeks van triathlons en duathlons die goed is voor 500 deelnemers

Maar het belangrijkste in WTT is de sfeer. Die zit zeer goed. Op loop en zwemtrainingen is er een kern van zo een 40 tal leden die wekelijks komen. Verschillende keren per jaar organiseren we een sportieve uitstap en we gaan in groep naar wedstrijden. Is het niet om zelf deel te nemen dan is het om te supporteren. Op de foto zie je de groep die naar de Triathlon van Mol trok op 3 september laatstlede

wtt-groep

.
Alle info van onze club vindt men terug op onze site http://www.wtt2000.be .

Nieuwkomers krijgen de kans om een paar weken te komen trainen zonder lidmaatschapsverplichtigingen.