Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Club in de kijker : ZLTC
Uncategorized

Club in de kijker : ZLTC

In de rubriek "Club in de kijker" zetten we de schijnwerper deze week op ZLTC, de Zuid Limburgse Triathlon Club

zltc1

De Zuid Limburgse Triatlonclub (ZLTC) werd in 1993 opgericht toen het Limburgse recreatloncircuit in de provincie floreerde.  Door de jaren heen is het “clubje” uitgegroeid tot een heuse club met momenteel 67 leden en de grootste actieve club in Limburg.  Onze geel zwarte uitrusting is niet alleen in België maar ook vaak in buitenlandse wedstrijden te zien.

zltc2

 

Triatlon is dan wel een individuele sport maar toch proberen we de nadruk te leggen op het sociale binnen de club.  Iedereen zou iedereen moeten kennen.  Dit doen we vooral door veel activiteiten te organiseren voor onze leden.  Zo hebben we elk jaar o.a. de duatlon van Tongeren, meewerken aan de Frans Schoubben classic, een wintersprint, MTB duatlon, ons eigen clubkampioenschap over de kwart afstand, een provinciale trainingsdag, de jaarlijkse receptie met prijsuitreiking in “De Horne” en natuurlijk onze jaarlijkse stage eind april naar het Zuiden van Frankrijk. 

De 22 jeugdigen die aangesloten zijn mogen ook op regelmatige tijdstippen eens uit hun pijp komen onder leiding van gediplomeerde trainers en een aantal vrijwilligers.

In 2003, naar aanleiding van ons 10jarig bestaan hebben we een eigen website gecreëerd waar alle info van de club te vinden is en die steeds heel up to date gehouden wordt.  Neem daarom maar eens een kijkje op www.zltc.be

Wat de toekomst betreft zal ieder lid wel zijn  doelstellingen hebben en we hopen dan ook dat die allemaal mogen uitkomen. We spreken hier van mannelijke leden, want we hebben wel een vrouw in het bestuur maar geen vrouw als actief lid, dus dames, waar wachten jullie op

Maar op clubniveau willen we de club op een nog hoger niveau tillen zonder de echte recreanten aan hun lot over te laten want zonder hen lukt het echt niet.  Graag zouden we volgend jaar naar eerste klasse promoveren, onze jeugdwerking nog een beetje verder uitwerken en er zoals elk jaar een gezellige boel van maken. 

 zltc3

Door Wilfried Cuypers