Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De topsportschool, jaar 2 : Wannes Swinnen
Uncategorized

De topsportschool, jaar 2 : Wannes Swinnen

We hadden de voorbije weken al enkele leerlingen van de topsportschool aan het woord. Ook Wannes Swinnen uit Bertem studeert dit jaar aan de topsportschool. 

wannes_swinnen

naam: Wannes Swinnen
leeftijd:14 jaar (25/02/1992)
woonplaats : Grauwe Steenberg 53 3060 Bertem

Hoe lang ben je met triathlon en duathlon bezig?
Ik ben nu bezig met mijn 2de seizoen af te werken.Daarvoor had ik al wel 2 duatlons mee gedaan.

Heb je daarvoor andere sporten gedaan?
ja ik heb inderdaad andere sporten gedaan: 2jaar turnen van mijn 5 tot 7.1jaar volleybal (daar kon ik mij niet genoeg in uitleven).2jaar schoolslag leren zwemmen van 4 tot 6. 8jaar voetbal ( dat begon te vervelen).Tot nu toe 6/7 jaar atletiek. Dat doe ik nu nog altijd, maar in wat mindere maten. En nog 2 jaar zwemmen in e zwemclub (voor de triatlon)

Hoe ben je in de triatlon en duatlon terecht gekomen?
Ik was samen met mijn papa naar de triatlon van Leuven gaan kijken, ik vond dat kei leuk.Mijn vader kent Pieter Timmermans(trainer van Beke,Goris,…).Pieter wist ons te vertellen dat er een triatlon kamp georganiseerd  werd door de triatlonbond.Ik vond dat daar kei plezant enja…

Wie zijn je idolen in de sport?
Mijn idolen:triathlon:Rutger Beke en Gerrit schellens(lange afstand) Stijn Goris,Peter Croes, Simon Decuyper,… (korte afstand) het voorbeeld: Hamish Carter hij is DE olympisch kampioen

Hoe bevalt de topsportschool je?
De school is al twee maand bezig al lijkt het dat het nog maar een week bezig is!!!Ik amuseer mij kei hard het zijn toffe trainers, en de andere triatlete zijn ook kei tof!!Ik kan hier gemakkelijk 2 keer per dag trainen terwijl ik vorig jaar met moeite 1 keer per dag kon trainen!IK kan de trainingen doen met andere triatleten en met zeer goede trainers terwijl ik anders meestal helemaal alleen moest trainen!!Het is echt wel kei plezant en gewoon de beste manier om een hoog niveau te bereiken!!

Wat zijn je doelstelling op korte en lange trmijn?
Doelstellingen dit jaar:
duatlon:toch wel zeker een podia op het BK en hopelijk wel wat meer(hangt ook nog wel af hoe ik nog vorder op school)
triatlon: veel vorderingen maken en misschien wel een top 5 op het BKop langere

Op termijn:
triatlon:olympisch kampioen (dromen) maar olympische spelen zouden ook al formidabel zijn!!! (kote afstand) ironman van Hawai winnen (dromen) uit doen zou ook al heel mooi zijn
duatlon:liever traithlon olympisch kampioen (je weet nooit dat het tegen dan al een olympische disipline is) maar ook meedoen aan de olympische spelen zou al prachtig zijn.Zofingen winnen (dromen) meedoen aan zofingen zou ook al mooi zijn!!

Hoe zou jij de triathlon en duatlon verkopen?
Dit zijn sporten voor mensen die graag lange inspanningen doen.Maar ook alleen voor de mensen met genoeg karakter.Voor de echte heb je de zwaarste diciplines die er bestaat (lijkt mij toch) de lange afstanden zijn het van het!Wie iets wil bewijzen moet dit doen.Als de naam 'man' of 'vrouw' wilt waardig zijn doe dan een triatlon en/of duatlon.en DOE DEZE UIT.