Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
EK Triathlon Brasschaat 2007
Nieuws

EK Triathlon Brasschaat 2007

 

ek2007

Beste atleten, 

 

Op 24 juni 2007 is het weer een triatlon hoogdag in Brasschaat…

Niet alleen geldt de “Triathlon Vlaanderen” dit jaar voor het regelmatigheids criterium lange afstand van de Internationale Triathlon Unie: de “Long Distance World Series”, maar ook – en vooral – als Europees Kampioenschap Lange Afstand Triatlon.

Zowel elite atleten als “age-groupers” kunnen er strijd leveren voor de titel in hun categorieën. Zij zijn verplicht in te schrijven via hun nationale triatlon federatie: voor België voorlopig op: http://vtdl.triathlon.be/  .

Om ook minder ambitieuze atleten hun gading te bezorgen, voorzien we – op dezelfde omloop, maar met een aparte start – een recreatieve wedstrijd, waarin ook niet- licentiehouders de start kunnen nemen . Deze laatste wedstrijd komt niet in aanmerking voor de Long Distance Tour, noch voor het Europese Kampioenschap, noch voor het Belgische Superprestige circuit. Gegadigden kunnen inschrijven op de website www.triathlonbrasschaat.be , onder de knop “ Recreatieve wedstrijd”.

De wedstrijd verloopt onder de regels van de ITU, de afstanden zijn conform de “O2“ norm, de dubbele Olympische afstand, nl. 3 km zwemmen, 80 km fietsen en 20 km lopen .

Er worden 2 rondjes gezwommen in het meer, ook de fietsproef verloopt over 2 ronden. De loopproef verloopt over een lichtelijk aangepaste omloop, volledig in het park van Brasschaat. 

We hebben dit jaar een speciale inspanning gedaan voor onze atleten. Alle deelnemers zullen een behoorlijke deelnemersprijs krijgen en een T-shirt. De deelnemers die het Europese Kampioenschap afmaken, ontvangen er een herinneringsmedaille bovenop.

Inschrijven kan dus:

– voor het Europese Kampioenschap: via de nationale federatie: VTDL voor België, NTB voor Nederland.

– voor de recreatieve wedstrijd via onze website “ www.triathlonbrasshaat.be “; 

Tot 24 juni in Brasschaat.