Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Luc Devoogdt T.T.K.H. : trainer A Triathlon & Duathlon
Uncategorized

Luc Devoogdt T.T.K.H. : trainer A Triathlon & Duathlon

lucdevooghdt1 Voor het eerst heeft de Vlaamse Triathlon en Duathlon Liga i.s.m. de Vlaamse Trainersschool het diploma trainer A Triathlon en Duathlon uitgereikt.

Van de deelnemende cursisten zijn enkel Luc Devoogdt en Gino Minnebo (ook al uit West Vlaanderen)  die in de eerst zittijd slaagden. 

lucdevooghdt2

Luc Devoogdt uit Knokke-Heist, al jaren lid van het Triathlon Team Knokke-Heist www.ttkh.be , vatte de cursus aan in 2002 met de opleiding tot jeugbegeleider of initiator. Na het volgen van het onderdeel trainer B deed hij een jaar stage als begeleider van een recreatieve triathleet. In 2005 werd hij toegelaten tot de cursus trainer A – topsportbegeleiding. Na het succesvol doorlopen van de theorie kreeg hij als stageopdracht het begeleiden van een atleet op topsportniveau.

13 januari 2007 jl. mocht hij zijn stagerapport verdedigen voor de centrale examenjury. Met succes, want enkele dagen later kwam het verlossend antwoord : geslaagd..

Luc is vrij ambitieus en hij koestert de droom om met de komst van het zwembad te Knokke-Heist een trainingsbegeleiding uit te werken met het oog op technische en tactische triathlonopleiding voor de leeftijd van 6 tot 60 jaar, voor zowel recreant als topsporter.

Hij zal zich uiteraard ook inlaten met de individuele begeleiding van zowel jeugd, recreanten als topsporters.

Tevens zal hij instaan voor de opleiding van beloftevolle triathleten uit Vlaanderen die nog niet in de topsportschool terecht kunnen.

Luc is zelf ook al jaren als triathleet actief en maakt al jaren deel uit van de werkgroep die de Zwintriathlon organiseert. Als triathleet een belangrijke schakel in die grootse organisatie.