Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Het belang van zwemlopen
Uncategorized

Het belang van zwemlopen

zwemloop_logo Toen ik onlangs met Luc Van Lierde zat te praten, sprak hij over het belang van zwemlopen. Triatleten moeten volgens hem geen (winter) duathlons doen. Duathlon en triathlon liggen te ver uit elkaar. Het zijn totaal andere belastingen. Aan de overgang van lopen naar fietsen, hebben triatleten totaal geen boodschap. 

Zwemlopen daarentegen, zijn ideaal om in de winterperiode wat intensieve, sport-specifieke prikkels te geven. Het gebeurt immers vaak dat de wisselzone tot enkele 100'en meters van het water is gelegen (bvb in St. Martens-Latem). De zwemlopen spelen op deze situaties in. Een vlotte zwem-loop overgang kan het verschil betekenen tussen aansluiten bij een fietsgroep, of net niet….

Helaas zijn deze wedstrijden in België nog niet echt polulair en op één hand te tellen (Avelgem, Hofstade…). Vaak zijn ze enkel voor de jeugd bedoeld. Bij onze noorderburen is wel reeds een heus circuit opgestart. De werkgroep "Triathlon Zuid-West Nederland" organiseert een aantal van deze wedstrijden vlak over de grens, dus je hoeft echt niet ver te rijden.

Neem eens een kijkje op http://people.zeelandnet.nl/aeromad/