Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Winterduathlon Etten-Leur

Zaterdagavond ben ik teruggekomen van drie weken hard trainingswerk te Lanzarote. Gisteren stond er dan een winterduatlon te Etten-Leur (NED) op het programma. Op trainingsstage heb ik niet met de mountainbike kunnen trainen waardoor ik van mijn bochtenwerk, die sowieso al niet fantastisch is, op het technische parcours niet veel verwachtte. Maar met de conditie is alles goed, waardoor ik dacht om daarmee wel een stuk goed te kunnen maken. Toch niet de minste concurrenten aan de start met onder meer broer Benny, Armand Van Der Smissen, Wim Nieuwkerk, thuisrijder Huub Maas en winnaar van de vorige editie Royce Kortekaas. De afstanden waren 6 km lopen, 20 km mountainbiken en 3 km lopen waarvan zowel het fietsen als het lopen waren volledig off-road waren.

In het eerste lopen was ik bijna direct samen weg met Benny. Toen we in het bos kwamen voelde ik al snel dat ik het heel moeilijk had met de vele bochtjes, wellicht omdat Benny gekozen had om met spikes to lopen en ik niet. Benny kwam na ruim zes kilometer lopen de wisselzone binnen met een kleine twintig seconden voorsprong. Eens op de fiets voelde ik al snel dat ik mijn hartslag niet voldoende de hoogte in kreeg, wellicht een combinatie door een gebrek een techniek en wat vermoeidheid.

Benny liep als maar verder uit, maar op mijn achtervolgers kon ik zelfs nog wat tijd pakken. Uiteindelijk finishte Benny met een ruime voorsprong op mij en ook mijn achtervolgers konden mij niet meer bedreigen, want het verschil was al opgelopen tot ongeveer één minuut.

Nu even tijd voor een tweetal weken rustige training. De komende twee weken staat er inspanningstest in het fietsen en het lopen gepland om te zien waar we staan. Tussendoor neem ik ook nog het Provinciaal Kampioenschap veldlopen mee als doorgedreven training. Daarna vertrek ik naar Zuid-Afrika om mijn seizoenvoorbereiding verder te zetten.

1.       Benny Vansteelant
2.       Joerie Vansteelant
3.       Armand Van Der Smissen
4.       Wim Nieuwkerk
5.       Huub Maas

Groetjes,
Joerie.