Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verlag Ironman Maleisië (Tomas Mannaert)
Uncategorized

Verlag Ironman Maleisië (Tomas Mannaert)

Dit weekend ging dus de ironman van Malaysia door. Ik werd er 3e in mijn categorie en 30e over all.

De wedstrijd ging van start om 7.15 en ik lag meteen in de tweede zwemgroep. Na 1.00 zat ik al op de fiets voor de 180km durende tocht langs de kust van Langkawi. Na 5u15' zette ik mijn fiets aan de kant om in ong. 40e positie aan het lopen te beginnen. Tijdens dit nummer werd de wedstrijd beslist, ik had me tijdens het fietsen bewust rustig gehouden omdat ik , mede door de hoge temperaturen ( 45 graden)en vochtigheid , wist dat er tijdens het lopen nog heel wat kan gebeuren. Ik liep van de 7e plek in mijn age groep naar een 3e plaats. Goed voor de 30e overall en een podium plaats.

tomas_mannaertDit is zeker de mooiste prestatie van mijn carrière, een jongensdroom wordt nu werkelijkheid. Het dringt nog niet door me door wat ik presteerde. Op 13 oktober zal ik aan de start staan van de meest prestigieuze triatlon ter wereld waar alleen de allerbesten mogen sarten nl. de ironman van Hawai.
Toch wil ik ook nog vertellen dat het niet simpel is je voor te berreiden tijdens de wintermaanden, het is vroeg donker en de meeste atleten houden hun winterslaap. Hierdoor moest ik vaak alleen trainen, ik was soms nog laat aan het fietsen op de dijken om toch maar voldoende fietskilometers in de benen te hebben. Uiteindelijk heb ik meer dan 4000km gefietst, 800km gelopen en 180km gezwommen in 20 weken. Duidelijk voldoende dus. Ook werkte ik aan mijn gewicht, net voor de reis woog ik 69.5kg , dat was 5kg minder dan tijdens de zomer. Dit kwam mij tijdens het lopen ten goede.

Ook hangt er steeds een kostenplaatje aan deze uidagingen, ook ik moet mijn vliegtuigticket en inschrijvingsgeld zelf betalen.Toch wil ik alle mensen nog eens bedanken die me steunden, ik heb echt aan hen zitten denken tijdens mijn eenzame tocht, ik wou hen niet teleurstellen, ik had hen beloofd mij 200% te geven. ( 2 weken voor mijn vertrek organiseerden enkele vrienden een eetfestijn waar 300 mensen kwamen eten).
Toch zal ik opnieuw opzoek moeten gaan naar sponsoring alleen kan ik dit niet bekostigen, al zal deze prestatie misschien wat vlotter deuren openen.

 
Ook mijn gezin leed hieronder, het was enkel eten, trainen en slapen. Toch steunde mijn vrouw Petra me steeds en moedigde ze me aan om te blijven trainen tijdens deze winter. Ik wens deze prestatie dan ook op te dragen aan Petra en mijn dochtertje Margot.