Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview Rutger Beke
Uncategorized

Interview Rutger Beke

rutger_beke_1 Rutger "Beckie" Beke draait al enkele jaren mee aan de absolute wereldtop van de lange afstandstriathlon. Toch wist Rutger nog geen Ironman te winnen. Zijn 2e plaats op de Ironman van Hawaii in 2003 was zijn hoogste plaats. Tot de Ironman van Arizona afgelopen weekend. Ik belde Rutger even op in Arizona en vroeg hoe zijn wedstrijd verlopen was. 

 

Proficiat Rutger. Kan je eens kort vertellen hoe je wedstrijd verlopen is?
Rutger: De wedstrijd liep perfect. Ik zwom heel goed. Ik kwam uit het water in de groep waar ik wou bij zitten, op 4 minuten van Brian Rhodes en 3 minuten van Tim Deboom.

De fietsproef ging over 3 rondes. Het was een vrij vlak parcours, maar vanaf de 2e ronde begon de wind serieus parten te spelen. Ik moest stukken echt schuin gaan hangen om niet omver geblazen te worden. Dat maakte het wel zwaar. Ik had na 1 ronde de meesten al terug gepakt. Niemand kon eigenlijk aanklampen. Ook Tim Deboom niet. Ik ging er naartoe en er direct over. Na het fietsen had ik een 2-tal minuten voor op Tim.
Het lopen was zwaarder dan ik dacht. Het parcours ging zo wat op-en-neer. En ook de wind speelde hier af en toe een zware rol. Maar ik kon mijn tempo strak genoeg houden om naar de overwinning te lopen.
 
Wat staat er voor de rest nog op je agenda voor dit seizoen?
Rutger: De eerst volgende wedstrijd is een "101" wedstrijd in Californië op 10 juni. 101 is een nieuw circuit van een 4-tal wedstrijden in de States. De afstand is wat we vroeger kenden als de 3/4 triathlon. Daarna werk ik toe naar het WK LD triathlon op 15 juli in Lorient (Frankrijk). In eigen land doe ik dan de Marc Herremans Classic en Knokke mee om dan hetseizoen af te sluiten in Hawaii.