Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview Peggy Claerbout
Uncategorized

Interview Peggy Claerbout

peggylanza Afgelopen zaterdag stond Peggy Claerbout voor het eerst aan de start van een Ironman. Totaal onverwacht won ze haar age-group F35-39. Reden genoeg om de Brugse even te interviewen.

Hoe lang zit je al in de triathlonsport?
Een 3 tal jaar. Ik ging al wel eens fietsen en eens lopen. Enkele jaren geleden gingen we naar de Zwintriathlon kijken. Daar heb ik de microbe te pakken gekregen.

Dit was je eerste volledige triathlon?
Ja, inderdaad. Ik had al wel de 3/4e van Ibiza gedaan, en ik wilde hier eens komen proeven van de Ironman.


Direct Lanzarote, de zwaarste ter wereld! Kende je het parcours?

Nee, ik was nog nooit in Lanzarote geweest. Ik kon het me niet voorstellen. Mijn vriend Jeroen is hier wel al geweest. Maar hij kon me zo niet direct zeggen waarmee het parcours te vergelijken valt. Dit is iets speciaal. Maar toch had ik het zwaarder verwacht. Ik heb de hele tijd gedoseerd en op hartslag gereden, denkende dat de zware stukken nog moesten komen. Voor ik het wist had ik de 180km gereden, eigenlijk zonder enig probleem.

En dan de marathon?

Dat ging vrij goed voor 25km. Maar dan ging het lampje stilaan uit. Ik had pijn in mijn bovenbenen. Geen kramp, maar gewoon pijn. Ik heb geen idee wat het probleem was.

Wist je waar je liep in de wedstrijd? Ambiëerde je die eerste plaats?
Ik was gewoon naar hier gekomen om "de volledige" eens te proberen. Mijn enige ambitie was uitdoen. Ik had totaal geen idee dat ik gewonnen had in mijn agegroup. Pas achteraf op de massagetafel zijn ze me komen vertellen dat ik gewonnen had.

Je bent dus, zonder het te weten, heel goed bezig geweest!

Jeroen: maar Peggy traint dan ook alleen maar met mannen. Ze schrikt er niet van terug om met gasten als Luc Van Lierde en Jim Beuselinck te gaan fietsen. Dan klaagt ze wel een beetje dat ze moe is achteraf, maar die trainingen maken haar wel sterk. Ook op stage in Mallorca dit jaar, ging ze vlot mee.

Jullie doen samen lange afstand. Is er nog tijd om de afwas te doen?
Het is zowiezo een beetje puzzelen. Maar eigenlijk is het ideaal dat we allebei de zelfde sport doen. We trainen ongelooflijk veel samen. We hebben elkaar precies een jaar geleden leren kennen, via de triathlonsport. Ik denk dat het zelfs makkelijker is voor een koppel dat allebei in de sport zit, dan voor koppels waarbij slechts één van de partners aan triathlon doet.

peggyjeroen