Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde en Charlotte Kolters de Europese kampioenen
Frederik Van Lierde Europees kampioen in Brasschaat in 2007 (foto: 3athlon.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Frederik Van Lierde en Charlotte Kolters de Europese kampioenen

frederik2 kolters
Frederik Van Lierde en de Deense Charlotte Kolters zijn in Brasschaat de nieuwe Europese kampioenen long distance triathlon geworden. Frederik Van Lierde domineerde de wedstrijd van begin tot einde. Na de 3km lange zwemproef sloeg Van Lierde al een gat van 40″ op de achtervolgers Karel Smet, Thierry Verbinnen, Bert Jammaer en StephAn Bayliss. Van Lierde ging keihard op de fiets en vergrootte zijn voorsprong na 80km tot 4′ op de Italiaan Pertusati en 5′ op een groepje met daarin Stephan Bayliss, Jonas Colting en Bert Jammaer. Frederik had voldoende voorsprong en kon komfortabel naar de overwinning lopen.
Een soortgelijk verhaal voor de Deense Charlotte Kolters. Ook zij ging er van bij het begin van de wedstrijd alleen vandoor. In de strijd voor de 2e plaats ging het tussen Tine Deckers en Alice Hector. Hector ging er na T2 als een speer vandoor. Maar blijkbaar had ze haar eigen kunnen toch wat overschat en viel naar het einde van de 20km helemaal plat. De Leuvense Tine Deckers ging er in de laatste meters nog over en pakte knap zilver.