Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De Bink uit Brugge wint Ironman Klagenfurt
Nieuws

De Bink uit Brugge wint Ironman Klagenfurt

Bink doet het opnieuw

Lees Marino's verslagje
marino_ima_2007_01

De Brugse Bink, Marino Vanhoenacker, is op overbluffende wijze winnaar geworden in de Ironman van Klagenfurt. Hij  finishte met een voorsprong van maar liefst 13 minuten op Norbert Langbrandtner en Max Longree. Voor Marino is dit zijn 3e Ironman zege. Hij is na Rutger Beke (Arizona) en Gerrit Schellens (Zuid Afrika) de 3e Belg die dit jaar een Ironman wist te winnen.

Wedstrijdverslagje
Na het startschot gisteren om 7h00 nestelde Marino zich gemakkelijk in de kopgroep tijdens het zwemmen. Hij kwam samen met de grote favorieten als vijfde uit het water.  Tijdens de eerste fietsronde van 90 km maakte Bink al een geweldige indruk. Hij reed gemakkelijk van alle concurrentie weg, voorsprong na de eerste doortocht bij het fietsen was toen al 4 minuten op de nummer 2 (toen nog de Oostenrijker Christoph Löffler). Na de 2e fietsronde zette Marino nog een tandje bij. Na de wisselzone fietsen-lopen, was de voorsprong opgelopen tot 14 minuten. Er restte dan nog de marathon. In de eerste ronde liep alles voortreffelijk, met een bijzonder snelle eerste 10 km in een tijd van 35 minuten. Bij het ingaan van de 2e ronde kreeg Marino het moeilijk en zag even zwarte sneeuw. Maar dankzij een morele opkikker van trainingsgenoot Gerrit Schellens moest Marino slechts 1 minuut van zijn verzamelde voorsprong prijs geven aan de finish, tijd 8h06. De Oostenrijker Norbert Langbrandtner werd tweede op ruim 13 minuten. Revelatie Max Longree werd 3e in een tijd van 8h20. Deze laatste maakte een ongelofelijke remonte tijdens het lopen, 1e tijd in 2h43 op de marathon.

Ook Elke Vanrenterghem, de vriendin van Marino, stond in Klagenfurt aan de start. Zij werd 8e un haar age-group, een prestatiie waarmee ze héél tevreden is.