Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Interview Jan Savat
Uncategorized

Interview Jan Savat

jansavat

Ambitieuze Teammanager

Het SMO-Triatlon Team Meetjesland is begin 2007 van start gegaan en de teamleden hebben sinds hun eerste seizoensstart enkele opmerkelijke prestaties neergezet. We hadden een gesprek met de gedreven teammanager Dhr. Jan Savat. De 40-jarige Meetjeslander staat in voor de sportieve en logistieke ondersteuning van het beloftevolle triatlonteam. De stuwende kracht vol creatieve ideeën, ambities en een goede lange termijnvisie.

Triatlon is een individuele sport, waarom hebben jullie een team opgericht in het Meetjesland?
We wilden de sport extra in "de media-aandacht" brengen en een team is daarvoor het middel bij uitstek.

Hoe ben je bij triatlon terecht gekomen?
Eerder toevallig. Ik heb zelf twintig jaar -op een eerder bescheiden niveau- aan competitiesport gedaan. Sport heeft me veel gegeven en ik heb me altijd voorgehouden om "als dank" iets terug te doen. Dat het triatlon geworden is heeft te maken met de vriendenkring en de bewondering voor de sport.

Hoe ziet de samenstelling van het triatlonteam eruit?
Het is een gezonde mix van jong talent en mannen die ondertussen de knepen van het vak kennen. Ons team telt momenteel vijf atleten: Sander Dobbelaere, Dominic De Caluwé, Michael Dewilde, Filip Lasoen en Dirk Hellebuyck (zie www.smo-triatlonteam.be ). Even belangrijk -in dit geval- zijn de vrouwen achter het team. Zij zorgen voor de nodige omkadering (contacten met de bond, updaten van de website, visie, ….) en steun.

Het team kan rekenen op de financiële ondersteuning van diverse financiële en sportieve partners. Hoe belangrijk zijn deze sponsors?
Kort en bondig: "zonder financiële & sportieve partners geen SMO-triatlonteam". Dat de partners zich voor drie jaar verbonden hebben brengt een zekere rust met zich mee en is het bewijs dat ze in ons geloven. Op zich is dit voor ons geen teken om op onze lauweren te rusten want we hebben ambitie.

Hoe zie je de uitbouw van het team voor de volgende jaren?
Persoonlijk zou ik het mooi vinden indien we het team met enkele "beloftevolle"atleten zouden kunnen uitbreiden, man of vrouw. Even dromen: ons team als tussenstap naar de absolute Belgische top. Natuurlijk moet dit alles binnen het budget dat ons toegemeten is.
Verder zouden we werk willen maken van de sportieve omkadering. Jongeren die zich volledig geven voor hun sport hebben het recht om goed begeleid te worden: op materieel, trainings en medisch vlak.
Als we bovendien van de individuele atleten een team kunnen maken waarin iedereen zich goed voelt – zowel binnen als buiten het seizoen- dan is dat een surplus waar ik veel waarde aan hecht.

Triatlon is een schitterende multi-sport discipline voor veelzijdige sporters. Ondanks de beperkte media-aandacht en vele trainingsijver, is het een kleine sporttak. Hoe tracht je toch de nodige aandacht te creëren?
Als de resultaten goed zijn, is de media-aandacht er automatisch. Op dit punt is ons eerste jaar nu al een meevaller (maar geen toeval). Om de sport dichter bij de mensen te brengen liggen er nu al enkele ideeën op tafel maar … dit is voor volgend seizoen. Watch us!!!!!!

Welke teamwedstrijden zijn voor de rest van het seizoen nog gepland?
Je kan ons komen aanmoedigen op volgende wedstrijden:
5 augustus Ironman 70.3 Marc Herremans Classic in Antwerpen, 25 augustus Viersel,
5 september Zwintriatlon Knokke en 9 september Belgisch kampioenschap ploegen te Sint-Niklaas. Voor het team is dit het einde van het seizoen. Voor iedereen tijd om te evalueren en vooruit te kijken.

Een volledig wedstrijdverslagen, uitslagen en foto's zijn te raadplegen op www.smo-triatlonteam.be .
Namens het SMO-Triatlon Team Meetjesland