Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WTT stelt de vernieuwde ploegentriathlon voor
Nieuws

WTT stelt de vernieuwde ploegentriathlon voor

wtt-wedstrijd

Het Waaslands Triathlon Team stelde gisteren in het stadhuis van Sint-Niklaas in het bijzijn van pers en sponsors de vernieuwde ploegentriathlon voor.

Na enkele jaren het BK voor ploegen te hebben geörganiseerd in Wachtebeke, koos WTT om dit jaar de ploegentriathlon naar de thuis-stad Sint-Niklaas te brengen. Door omstandigheden kon de wedstrijd niet op de traditionele 1 mei worden geörganiseerd, maar werd voor 9 september geöpteerd. Mede hierdoor kreeg de wedstrijd geen BK-stempel, dus wordt het een open wedstrijd waar ook voor het eerst niet-gelicentiëerde ploegen kunnen aan deelnemen.
Ook nieuw in België is het open-water zwemmen op een ploegenwedstrijd. Jaren geleden werd bij de ploegenwedstrijd in Overijse gezwommen in een 25m bad. De vorige edities in Wachtebeke werden in een olympisch 50m bad gezwommen. Dit jaar wordt de vijver van recreatiepark De Ster volledig overzwommen.
De fietsproef bestaat uit één grote lus van 18km over grondgebied Sint-Niklaas en Temse, om nadien 2 ronden te lopen ronde de vijver van De Ster.
Op vraag van heel wat ploegen, werden de grootte van de ploegen verkleind van 7 naar 5 atleten. Dit laat toe om meer homogene ploegen te vormen, zeker bij kleinere clubs. Hierdoor kon ook het inschrijvingsgeld lager worden gehouden (75€ voor gelicentiëerde teams, 95€ voor bedrijven en vriendenteams)

De inschrijvingen worden op 15 augustus afgesloten, tenzij het maximum van 100 ploegen wordt bereikt. Meer info & inschrijven op www.wtt2000.be