Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Wedstrijdverslag BK sprint triathlon (Rob Woestenborghs)

't Is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens tijd gemaakt heb om iets neer te tokkelen. Na het EK duatlon heb ik de riem er afgelegd. In tussentijd heb ik wel deelgenomen zonder succes- aan de GP te Calais en met succes aan de sprinttriatlon van Oudenaarde. Daarna ben begonnen met de voorbereiding op het WK LD duatlon van 21 oktober te West- Virginia. Ondertussen zit ook de eerste stage , met Jurgen Dereere en Bart Aernouts, erop. Samen trokken we naar Ramatuelle ( FR) om vnl. de fietsconditie op te krikken?. Tot zover het verhaal van de afgelopen 2 maanden!

Gisteren heb ik de competitie terug hervat tijdens het BK sprinttriatlon te Bütgenbach.
Met een bang hartje stond ik tussen 150 man aan de start voor 750 m zwemmen, 22 km fietsen en 5 km lopen.
Van bij het begin was het vechten geblazen om boven te blijven. Jaja, voor de eerste maal heb ik echt kennis gemaakt met de "wasmachine". Als 83e op een kleine 3 minuten kwam ik uit het sop gekropen.
Het fietsparcours was redelijk pittig, met twee lastige hellingen. Ondanks een valpartij slaagde ik er toch in om, zogoed als alleen, de snelste fietstijd neer te zetten! Hierdoor kon ik als 21e aan het lopen beginnen.
De opgelopen kneuzing thv de heup en tal van schaafwonden zorgden naast pijn ook voor de nodige adrenalinestoot om vanaf de eerste meter door te lopen. Uiteindelijk finishte ik zeer tevreden als zesde en vijfde Belg.
Wat me vandaag nog meer gerust stelt is dat m?n achillespeesblessure zogoed als achter de rug is. Volgende week start ik op het BK triatlon te Weiswampach (Lux). Hopelijk kan ik daar de goede lijn doortrekken.
ciao