Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stijn Goris en Kristien Vleugels winnen zwintriathlon
Nieuws

Stijn Goris en Kristien Vleugels winnen zwintriathlon

stijngoris

Leuvenaar Stijn Goris wist vandaag in Knokke de 9e editie van de Zwintriathlon op zijn naam te schrijven. Goris was na het zwemmen bij het eerste groepje uit het water, samen met o.a. Luc en Frederik Van Lierde, Karel Smet, Wouter Monchy en Sepp Meyer. Stijn zat als eerste op de fiets, maar liet Luc Van Lierde het voortouw nemen. De 2 sloegen als nel een kloof met hun achtervolgers. Goris liet Van Lierde het werk opknappen. Ze kwamen samen de wisselzone binnen. Eens op het loopparcours bleek duidelijk dat Stijn veel meer snelheid in de benen had dan Van Lierde. Hij liep met ruime voorsprong als eerste over de eindstreep. "Dit is momenteel de mooiste overwinning waar ik kon van dromen" zei Goris achteraf. Luc Van Lierde, duidelijk hersteld van zijn stressfractuur, werd 2e. Rutger Beke had na het zwemmen een behoorlijke achterstand van anderhalve minuut op de leiders. Beke fietste heel sterk op zijn Cervelo P3 en kon de helft van zijn achterstand goedmaken. Hij werd 3e, voor de zeer sterk presterende duatleet Bart Aernouts.
Bij de dames ging de overwinning naar Kristien Vleugels. Zij verloor in het lopen haar tegenstandster Joke Coysman, die blijkbaar ten val was gekomen. Toch kreeg Vleugels de overwinning niet cadeau van Francoise Wellekens die voor eigen volk het onderste uit de kan haalde.

pdf Download de uitslag