Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
2 op 2 in Gravelines
Uncategorized

2 op 2 in Gravelines

rob_gravelinesGisteren stond de finale van de Franse Grand Prix te Gravelines(FRA) op het programma. Voor de start was het voormalig atleet Francois  L'huissier die het woord nam ter nagedachtenis van "le monsieur duathlon", gevolgd door één minuut stilte. Tijdens de wedstrijd was het aan de Belgen om er een mooi eerbetoon van te maken?

De speciale formule (3k L/15k F/3k L/15k F/3k L) zorgde weer voor het nodige spektakel. Net zoals vorig jaar kon ik deze Grand Prix op mijn naam schrijven. Tijdens het eerste lopen was het Jurgen Dereere die de forsing voerde en er voor zorgde dat er een kopgroep ontstond van zo?n 20 man. Eenmaal op de fiets kwam alles terug samen zodat we met de volledige 75man de wissel binnenreden.
Met enkele meters voorsprong liep ik het wisselpark buiten. Tijdens de 2de run kon ik deze voorsprong uitbreiden tot ruim 10 seconden. Eenmaal op de fiets was het volle gas tot aan het eerste keerpunt om daar de situatie te bekijken.

Ondertussen had ik een 20tal seconden genomen op een eerste pelotonnetje met daarin al de favorieten. Ik waagde toch mijn kans en bleef voluit doorrijden. De voorsprong schommelde continue tussen de 20 à 30seconden tot aan de laatste wissel.

Tijdens de laatste run wist ik stand te houden tegen de fel oprukkende Sergio Rodriguez Silva (POR) en Damien Derobert (FRA). Ploegmakkers Jurgen Dereere en Bart
Aernouts maakten de top 5 compleet!

Het Frans Kampioenschap Lange Afstand te Cambrai (30/09) is de laatste serieuze test voor het WK duatlon te Richmond (USA).

Uitslag Grand Prix Gravelines (FRA) 16/09/2007
1.  WOESTENBORGHS Rob BEL
2.  RODRIGUEZ Sergio POR
3.  DEROBERT Damien FRA
4.  DEREERE Jurgen BEL
5.  AERNOUTS Bart BEL
6.  GRENETIER Benjamin FRA
7.  CAPOFERRI Nicolas FRA
8.  NIEUWKERK Win NLD
9.  VAN DER SMISSEN Armand NLD
10. VALENTI Stephane FRA