Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Meetjeslandse Triatleten halen versterking in huis
Nieuws

Meetjeslandse Triatleten halen versterking in huis

joury_gokel_smoHet SMO-Triatlon Team Meetjesland heeft een nieuwe aanwinst binnen gehaald voor de volgende jaren. Vanaf het volgende triatlonseizoen zal de Torhoutenaar Joury Gokel voor de Meetjeslanders in de niet-stayer wedstrijden van start gaan.

Teammanager Jan Savat is dan ook zeer trots op de nieuwe aanwinst voor het komende triatlonseizoen. De 28-jarige Joury Gokel, 1,80m groot en 70 kg woont in Torhout en is zelfstandig informaticus van beroep.

Joury zette de afgelopen jaren enkele knappe prestaties neer in binnen en buitenland. Zo behaalde hij in 2006 een derde plaats op het Belgisch kampioenschap Lange afstand te Brasschaat en werd Vice Wereldkampioen bij de age-groupers in de Ironman 70.3 Florida. Dit jaar werd de beloftevolle atleet nog Europees Kampioen op de lange afstand te Brasschaat bij de leeftijdscategorie 25 – 29 jaar. En behaalde hij diverse overwinningen in regionale triatlons en behaald ook een 2e en 3e plaats in de triatlon te Sint-Laureins de voorbije jaren.

"De lange afstand is echt mijn ding, ik droom stilaan van de Ironman van Hawaii. Toch wil ik niet te snel van stapel lopen want ben nog maar sinds 2005 gericht met de triatlonsport bezig" aldus Joury.

"De sterkte van deze atleet ligt in het punt dat hij eigenlijk geen zwak onderdeel heeft en een zeer regelmatige atleet met veel progressiemarge" aldus zijn teamgenoten, die zeer opgetogen zijn over de komst van deze sympathieke atleet. "Door enkele groepstrainingen en gerichte teamstages leren de atleten elkaar zeer vlug kennen en dit bevordert de teamsfeer, want dit is voor ons heel belangrijk. Ervaringen uitwisselen is steeds motiverend en brengt de atleten op een hoger niveau."

Om zijn prestaties voor de volgende jaren nog te verbeteren, wordt de revalatie van 2006, die uitgroeide tot nationale topper, begeleid van de Belgische topatleet Marino Vanhoenacker. "Een triatleet waar we zeker nog veel zullen van horen de volgende jaren" aldus teammanager Savat.
De nieuwste aanwinst voor het SMO-team, kan voor het komende seizoen bij alle selectieve teamwedstrijden worden ingezet.