Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Joerie Vansteelant wint Powerman Ohio

Zoals iedereen wellicht weet heb ik een paar moeilijke weken achter de rug, maar ik had steeds het gevoel dat ik veel kwijt kon in mijn trainingen. Ik hoop op topniveau aan de start van het WK LD te komen en daarom heb ik beslist om de Powerman Ohio mee te doen en daarna een hoogtestage af te werken te Boulder (Colorado-USA). Na een lange en vermoeiende reis wegens vertragingen, en waar ik bovendien nog een verkoudheid opliep, ben ik al bij al goed aangekomen. De afstanden waren 8 km lopen, 58 km fietsen en nog eens 8  km lopen. Het lopen was een lastig parcours met veel korte hellingen tussen de 8 en de 15 procent. Het fietsen waren twee rondes op een overwegend vlak parcours, maar er was toch één vrij steile helling van ongeveer anderhalve kilometer. Het beloofde een goede test te worden voor het WK want met Aksel Nielsen (DEN) en Tom Jeffrey (USA) stonden toch twee belangrijke concurrenten aan de start.

Ik had mij voorgenomen om er eens goed in te vliegen van bij het begin en na één kilometer lag ik dan ook al alleen op kop. Het deelnemersveld was volledig opengetrokken en bijna iedereen liep alleen. Na acht kilometer kwam ik de wisselzone binnen met een voorsprong van ca. 45 seconden op Tom Jeffrey en anderhalve minut op Aksel Nielsen. Door het snelle eerste lopen voelde ik wel dat ik iets meer tijd nodig had om in mijn rythme te komen op de fiets maar toch kon ik gestaag mijn voorsprong uitbouwen. Het was een beetje moeilijk fietsen want op geen enkel moment had ik enig idee van mijn voorsprong; de enige geruststelling was dat ik niemand kon zien wanneer ik achterom keek. Uiteindelijk kwam ik de wisselzone binnen met een voorsprong van ongeveer 4 minuten op Tom Jeffrey.

Ondanks het snelle eerste lopen had ik een heel goed gevoel tijdens het tweede lopen. Zonder al te diep te gaan bouwde ik mijn voosprong verder uit en won mijn derde Powerman met een voorspong van 5min20sec op Tom Jeffrey en ca. 9 minuten op Aksel Nielsen. Uiteraard ben ik heel tevreden met deze overwinning en ik kan besluiten dat ik volledig op schema zit voor het WK binnen drie weken te Richmond (Virginia-USA). Nu nog enkele laatste zware trainingen afwerken en ik hoop volledig klaar te zijn om de gouden medaille binnen te halen!