Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Polar RS800G3 met GPS technologie
Gear

Polar RS800G3 met GPS technologie

rs800g3-seg-bigVorig jaar kwam Polar uit met het nieuwste paradepaardje voor lopers : de RS800sd. Ik trok toen naar de halve marathon van Eindhoven om de loopcomputer aan een test te onderwerpen. Het grote minpunt was toen dat het geen multisport computer was. Het was geen volwaardige opvolger voor de S625X omdat je enkel een footpod ter beschikking had om de loopgegevens te registreren, maar er was geen mogelijkheid om een fietssensor aan te sluiten.
Om aan multisporters een oplossing te bieden, heeft Polar nu de G3 module op de markt gebracht. Deze sensor, op basis van GPS technologie, kan snelheid en afgelegde afstand bepalen voor allerlei sporten (lopen, fietsen, skiën, enz…)

 
Compatibel met de bestaande RS800 is de G3 sensor zowel afzonderlijk verkrijgbaar als upgrade als in een totaalpakket met het RS800 trainingssysteem. Dankzij de geïntegreerde SIRF-III chipset biedt de G3 uitzonderlijke dekking, ‘fast time to first fix’ en een optimaal verbruik. Eén enkele AA batterij is goed voor meer dan 20 uur onafgebroken gebruik. Met zijn 80 gr (inclusief batterij) en waterdichtheid tot 3 bar is de G3 sensor niet alleen hypercompact, maar ook bestand tegen de meest extreme omstandigheden van om het even welke avonturensport.

GPS vs Stride Sensor

Het RS800 trainingssysteem werd samen met de S3 Stride Sensor gelanceerd. Zowel de S3 als de G3 hebben elk hun eigen, specifieke voordelen voor het meten van afstand en snelheid. Gedragen op de wreef van de voet (of in de zool van de Adidas Fusion loopschoen) is de S3 Stride Sensor zonder twijfel de beste keuze voor het lopen; gebruikmakend van ‘inertiesensoren’ die tot 1000 maal per seconde de positie van de voet bepalen, verliest de S3 nooit zijn signaal en geeft hij snel en accuraat snelheid, afstand, loopkadans en paslengte weer. De S3 is dus de juiste keuze voor de competitieve loper die zijn techniek en loopefficiëntie voortdurend wil verbeteren.

De G3 kan gedragen worden rond de pols, de arm of zelfs in een rugzak. Aangezien alle bewegingen getraceerd worden door het globaal postioneringssysteem, meet het snelheid en afstand voor alle mogelijke sporten, wat van de G3 het ideale apparaat maakt voor de multisporter.
“Het toevoegen van de G3 sensor aan het RS800 trainingssysteem stelt atleten die trainen en sporten in andere categorieën dan het lopen, in staat om ook ten volle gebruik te maken van de innovatieve en vooruitstrevende functies van de RS800 polscomputer en het bijgeleverde ProTrainer 5 softwarepakket,” aldus Marco Suvilaakso, Product Manager, Polar Electro Oy.

Pro G3

Multifunctioneel
Met de S625X moest je de sessie stoppen om van fiets naar loop sensor te switchen of omgekeerd. Met de GPS sensor hoeft deze omschakeling te gebeuren.

Contra G3

Het duurt een minuutje vooraleer de ontvanger voldoende satelieten “ziet” alvorens hij klaar is voor gebruik.
Minder nauwkeurig dan de foodpod (zeker in steden, bossen en indoor)

Prijs

Een pakket met SD of G3 sensor kost €479.90 en bevat
de RS800
de sensor (SD of G3)
WearLink W.I.N.D. borstband
Pro Trainer 5 software
gratis USB IrDa adapter

De sensoren zijn afzonderlijk te koop en kosten elk €129.90

 
Meer info op www.polar.fi  
 
rs800g3-seg-big