Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
De spanning stijgt in Kona
Uncategorized

De spanning stijgt in Kona

Het is op de foto misschien niet direct aan Marino te zien, maar de zenuwen gieren door de kelen in Kona, Hawaii. Nog amper enkele uren scheiden ons van de start van de moeder aller triatlons, de Ford Iron Man World Championships. De West-Vlaamse topfavorieten Marino Vanhoenacker en Luc Van Lierde blijven er desondanks rustig bij. "Wij zijn er klaar voor."
marino_massage_groot

De atleten zitten in de taperingweek. Dat betekent dat ze de training afbouwen, om hun lichaam tot rust te laten komen, en nieuwe energie te tanken. "Het enige wat ik doe, is een half uurtje zwemmen, of een uurtje lopen, of wat achter de brommer fietsen," zegt Marino Vanhoenacker. "Het is wel een beetje vreemd, om na al die maanden van zware voorbereiding je lichaam te dwingen te rusten. Wat wij nu nog doen, is peanuts."

"Fietsen is doorslaggevend"
Het fietsparcours tussen de Hawaiaanse lavavelden zorgt meestal voor de beslissing.  Vorig jaar liep Norman Stadtler tien minuten uit op de fiets, en dat zorgde meteen voor de beslissing. "Er staat altijd wind, zeker op het laatste stuk naar het keerpunt in Hawi. Bovendien is de wind ook zeer onvoorspelbaar. Het kan makkelijk zijn dat een groepje dat wat verderop rijdt, opeens de wind mee heeft," weet Bink. Hij heeft van het fietsen zijn prioriteit gemaakt tijdens de training. "Ik kan je niet meer zeggen hoeveel keer ik de Teide (op Tenerife, nvdr), en de bergen van de Sierra Nevada ben opgereden, maar het resultaat is er. Mijn fietsen is ijzersterk. Vorig jaar was ik net goed genoeg om het groepje achter Stadtler te volgen, nu moet ik toch beter kunnen. Bovendien moet ik dan ook frisser van de fiets kunnen komen voor de marathon. Mijn besttijd in Hawai'i is 2u56min. Als ik daar nog wat vanaf kan doen, moet ik in staat zijn om mee te doen voor het podium."
Tiental favorieten

Er liggen een pak favorieten aan de start, zaterdagmorgen om kwart voor zeven aan Kailua Pier. De top-drie van vorig jaar, Norman Stadtler, Chris McCormack en Faris Al-Sultan zijn de meest geciteerde kanshebbers. Maar daarachter volgen Vanhoenacker, Beke en Van Lierde, naast namen als Craig Alexander, Eneko Llanos, Cameron Brown,  Stephan Vuckovic, en  Timothy Deboom. "Ik zit hier niet de concurrentie af te schieten, op zoek naar een zweempje twijfel op hun gezicht, of een krampje in hun kuit," lacht Vanhoenacker. "Ik weet alleen dat ze hier allemaal 100 procent klaar aan de start staan, en dan ze allemaal zeer rap zullen zijn."