Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

De vooravond van D-day

Hier tikken de laatste uren weg voor de final race ! Het was een zalige, relaxe voorbereiding aan de zijde van de vrienden. De laatste dagen veel gedronken (zonder alcohol !) en veel gegeten en genoten van dit zalige Big Island. Vulkanen, regenwoud, stranden, prachtige zee met waterschildpadden, tropische vissen en dolfijnen. Dol fijn !!! Jaws is uit de buurt gebleven, maar daarvoor had ik voorzitter Mario aan mijn zij (graptje Paul !). Hij dacht er even aan om met mijn tijdrithelm op,n de baai te gaan zwemmen om er zelf Jaws te gaan spelen, maar om hem te behoeden voor verdere calamiteiten, heb ik dat hem uit zijn hoofd kunnen praten. 

 
Voor de liefhebbers van sfeerbeelden verwijs ik naar de leuke my space die Mario in elkaar bokste : http://metthierrynaarhawaii.spaces.live.com , geniet ervan . Ja, ik besef dat ik te benijden ben, maar troost jullie, morgen zal dat al veel minder zijn wanneer ik het gevecht aanga in het woelige water, de strijd aanbind tegen de beukende wind en de ziedende hitte trotseer tijdens de marathon. Maar geloof mij, zelfs dan zal ik genieten … maar anders. En tenslotte zal er den après zijn… no comment !
 
Ook de pastaparty was op z'n Amerikaans een belevenis, lees, showmoment. De werken in de aankomstzone voor een organisator waren ook al een evenement op zich en het fietsenpark heeft, waren wij autoliefhebbers, veel weg een cumul van de garage porsche, maseratti, ferrari en nog zoveel meer van dat fraais.
 
Och, er is hier zoveel dat niet in woorden is te vatten : vanavond lagen wij nog in de zee te dobberen terwijl de helrode zon zich neervleide in de Pacific… en wij zagen dat het goed was.
 
Morgen is er vooral ook het uur van de waarheid voor onze Vlaamse toppers, hopelijk halen ze onze sport voor goed uit de mediatieke schaduw, waar eigenlijk tegenwoordig vooral voetbal thuishoort, want zeg nu zelf … wat bakken de Belgen er daar van ? Niks, noppes, rien, nada en niemendal !
 
Om af te sluiten met een positieve noot : de sfeer is hier zo zalig dat alleen deelnemen een feest is en voor de niet-proffessionele sporter is juist dat het o zo aantrekkelijke aan triatlon. Laat ons dat vooral blijven beseffen en de toekomst van onze sport is een mooi en lang leven beschoren !
 
Morgen, allez, straks, allen flink supporteren, wees gerust, met voelsprieten voelt een mens dat tot aan de andere kant van de wereld !
 
cu all across the finish line !
 
Thierry