Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Chris McCormack wint Ironman Hawaii
Nieuws

Chris McCormack wint Ironman Hawaii

macca De Australiër Chris McCormack heeft in Hawaii de prestigieuze Ironman gewonnen. Macca, vorig jaar nog 2e, is vooral een stevige loper. Hij kon bij het zwemmen en fietsen zijn achterstand beperkt houden om dan als een speer naar vooraan de wedstrijd te lopen. Hij finishte in een tijd van 8u15'34". Zijn landgenoot Craig Alexander werd 2e, de Deense Viking Torbjorn Sindballe 3e.
 
Beste landgenoot was Marino Vanhoenacker. De Brugse bink, een sterke fietser, rukte in dit onderdeel op naar een 3e plaats. Maar in het lopen moest hij de duimen leggen voor o.a. McCormack en 2-voudig winnaar Tim Deboom.
 
Die andere snelle Bruggeling, Luc Van Lierde, is terug van weggeweest. De samenwerking met coach Paul Van den Bosch legt hem duidelijk geen windeieren. Van Lierde stond naar eigen zeggen maar 90% fit aan de start door zijn blessures in de voorbereiding. Van Lierde was vooraan mee bij de eerste groep zwemmers en hield tijdens het fietsen een 100km stand bij die groep. Daarna liet hij zich een beetje terug zakken om fris aan de marathon te kunnen beginnen. Met zijn schitterende loopstijl finishte 2-voudig winnaar Van Lierde  als 8e.
 
Bert Jammaer, de sympathieke brandweerman uit Antwerpen bewees met zijn 4e plaats in Lanzarote dat hij het lange werk helemaal meester is. Ook Jammaer draaide de hele tijd prachtige mee in de eerste kopgroep. Hij hoopte top 20, hij scoorde een ongelooflijke 12e plaats.
 
Voor Rutger Beke is dit een Ironman om snel te vergeten. Na zijn overwinning in Arizona dit jaar, volgde heel wat blessureleed. Toch kon Beke een zeer goeie laatste stage afleggen en was hij er klaar voor. Tijdens het zwemmen kreeg hij echter een zware klap op het hoofd. Hij had te kampen met duizeligheid. Zijn achterstand groeide tijdens het fietsen tot 7 minuten, maar Beke kon zich herpakken en hield deze achterstand stabiel. Tijdens lopen crashte hij helemaal en finishte rond de 900e plaats.
 
Ook de Duitsers kregen hun portie pech te verwerken. Zowel Faris Al Sultan als Normann Stadler hadden maag en darm problemen, vermoedelijk een voedselvergiftigin; Al Sultan startte niet, Stadler stapte tijdens het fietsen uit de wedstrijd.