Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Het SMO team breidt alweer uit
Nieuws

Het SMO team breidt alweer uit

frederik_de_vreeseHet SMO-Triatlon Team heeft nog een Meetjeslands triatlontalent binnengehaald voor het volgende seizoen. De 28-jarige Frederik De Vreese uit Lovendegem komt over van het Driekant Triatlon Team Lovendegem.
 
Van 1997 tot 2001 was hij lid van het Belgisch Nationaal Team (Junioren en Elite). In 2001 kwam hij in Kapelle op den Bos samen met  Luc Van Lierde uit het water en fietste hij zich in het gezelschap van 2-voudig Ironman Hawaii winnaar Luc Van Lierde, als youngster in de kijker, tijdens de rechtstreekse TV-uitzending.

In 2002 en 2003 raakte De Vreeze geblesseerd en moest geruime tijd revalideren. Sinds 2004 kan hij terug voluit trainen en sindsdien liet de nieuwe SMO-atleet terug enkele opmerkelijke prestaties optekenen. In 2004 werd hij winnaar in Mister-T Triatlon Gent, Sprint Triatlon Kamperland (Nl) en Oost Vlaams Kampioen te Aalter.
In 2005 en 2006 haalde hij overwinningen te Berlare en Oostkerke en werd 2e te St-Laureins en 3e in de halve triatlon van de Vendôme (Fr). Dit jaar werkte hij mits beperkte training slechts één wedstrijd af en wist ook op de Mister-T Triatlon in Gent de overwinning weg te kapen. Aan talent dus zeker geen gebrek. Met een beste zwemtijd over 1500m van 17'30" en een beste looptijd van 33'30" kan hij dus hoopgevend volgend seizoen aanvatten bij het SMO-Triatlon Team.

De Vreeze bevestigde aan teammanager Jan Savat dat hij door het nieuwe team terug de nodige motivatie en trainingsijver zal terugvinden om zich ten volle in te zetten voor de teamwedstrijden. Op zaterdag 31 mei 2008 zal hij zeker aan de start verschijnen van de ¼ triatlon van Sint-Laureins aan het provinciaal sport- en recreatiecentrum "De Boerekreek".

"De gestructureerde en kwalitatieve werking van het SMO-team werkt steeds motiverend voor atleten en uitwisselen van tips, ervaringen en groepstrainingen komt het gehele team ten goede" aldus de Lovendegemnaar.

De nieuwste aanwinst zal samen met zijn teamgenoten trachten het Belgische niet stayer circuit te kleuren en extra aantrekkingskracht te geven.
Verdere informatie op www.smo-triatlonteam.be