Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Een vol wiel met een Powertap
Gear

Een vol wiel met een Powertap

ffwd08_powerdisc_r-tubular_w_cyclops_72
Vermogenmeters zijn de laatste jaren in opmars. Hoewel ze nog steeds vrij prijzig zijn, komen ze wel stilaan in het bereik van iedereen. 

powertab1Oorspronkelijk waren ze vooral bedoeld als trainingsinstrument. Een vermogenmeter meet wat het lichaam presteert, hoe zwaar je het belast. Dat terwijl een hartslagmeter eigenlijk registreert hoe het lichaam reageert op die belasting. Meer en meer atleten willen het toestel echter niet alleen op training, maar ook tijdens wedstrijden gebruiken. Vooral voor het Powertab systeem van CycleOps, dat in de naaf van het achterwiel zit, leverde dit tot voor kort problemen op voor wie met een vol wiel wou rijden. CycleOps en wielen fabrikant FFWD zijn er nu (na Zipp) in geslaagd om een Powertap in een discwiel in te bouwen.

powertab2

 

Meer info op
www.ffwdwheels.com
www.cycleops.com
www.veltec.com