Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch Kampioen versterkt SMO-Team
Nieuws

Belgisch Kampioen versterkt SMO-Team

simon_de_cuyper
De Belgische topatleet, Simon De Cuyper, heeft een overeenkomst gesloten met het SMO-Triatlon Team voor volgend seizoen. Hij zal de kleuren van de Meetjeslanders verdedigen binnen het Belgische stayer circuit, kampioenschappen en de internationale wedstrijden. De 21-jarige De Cuyper, zoon van de alom bekende sportpsycholoog Bert De Cuyper, wordt vanuit de Belgische Triatlon Federatie ondersteund met een kwalitatieve begeleiding binnen het nieuwe project voor beloftevolle jongeren.  

De laatste jaren maakte de Leuvenaar, met roots in het Meetjesland, steeds deel uit van het Belgische Nationaal Team en nam deel aan diverse wereldbekers, nationale en internationale wedstrijden binnen zijn leeftijdscategorie en zette enkele opmerkelijke prestaties neer.
In 2005 werd hij Belgisch Kampioen Triatlon en Duatlon bij de Junioren. Het voorbije jaar werd hij Belgisch Kampioen Sprinttriatlon bij de elites op een selectief parcours te Butgenbach. Het SMO-Triatlon Team heeft hiermee 'de' Belgische belofte binnengehaald met de hoop op de toekomst. De nieuwe aanwinst wordt klaargestoomd om de Belgische eer hoog te houden voor de Olympische Spelen 2012 en 2016 en hoopt hiermee een droom te realiseren.

Ook Simon zal samen met zijn Meetjeslandse teamgenoten aan de start staan van hun thuiswedstrijd op zaterdag 31 mei 2008 aan het provinciaal sportcentrum "De Boerekreek" te Sint-Laureins.

"De eerste stenen voor een geslaagd triatlonseizoen zijn gelegd, nu is het aan de atleten om zich intensief voor het nieuwe seizoen voor te bereiden." aldus een fiere teammanager Savat.
Verdere informatie op www.smo-triatlonteam.be