Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Shimano houdt nieuwe wielen boven doopvont
Gear

Shimano houdt nieuwe wielen boven doopvont

dura_ace

 Shimano pakt vanaf december uit met een uitbreiding van het Dura Ace wielgamma. De Shimano WH 7850 C24-CL -wielset, zoals de set officieel heet, richt zich op de prestatiegerichte rijder die op zoek is naar een combinatie van stijfheid en een licht gewicht.

De nieuwe Dura-Ace wielen  zien er alvast oogverblindend uit. Ze zijn opgebouwd met oversized 7075 aluminium assen en zijn voorzien van spaken (16 voor, 20 achter) met een rechte kop in een kruis 2 spaakpatroon. Dit zorgt voor verhoogde torsiestijfheid en een langere levensduur van de spaken. De nieuwe titanium cassettenaaf-body zorgt voor een snelle aangrijping en de nieuwe, bredere flensnaaf en asymmetrische velg maken het wiel stijver en kunnen meer krachten overbrengen.

 

De wielen hebben een lage velg (24mm) en richten zich dan ook eerder op all-round race- en klimwerk dan op tijdrijden. Toch lijken ze ook voor triatlons in heuvelachtig gebied uitermate geschikt. Met een gewicht van 1380 gram voor een stel, mogen ze zonder twijfel bij de lichtste van de klas worden gerekend.

Een adviesprijs van â‚¬ 1.005,00 voor een set zorgt er echter voor dat je ze niet meteen op de eerste de beste fiets zult aantreffen.