Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Fi’zi:k triathlon zadels. Ook voor vrouwen.
Gear

Fi’zi:k triathlon zadels. Ook voor vrouwen.

Arione TRI2 Vitesse TRI

De triathlon sport zit in de lift, en daar spelen de fabrikanten gretig op in. Er zijn al een aantal zadelproducenten die met zadels op de markt zijn gekomen die specifiek zijn ontwikkeld om comfortabel in Aero positie te kunnen rijden. De meeste producenten hebben ook  zadels die specifiek zijn ontwikkeld naar de lichaamsbouw van vrouwen. Fi’zi:k is het eerste merk dat beide combineert en op de markt is gekomen met een triathlon zadel voor dames : de Vitesse TRI

Vitesse TRI

De Fi’zi:k Vitesse TRI is het eerste triathlon zadel voor dames. Het heeft een extra padding vooraan om gedurende lange tijd comfortabel in een aeropositie te kunnen zitten. Het zadel is breder dan de andere triathlon zadels, om tegemoet te komen aan de andere vorm van het vrouwen-bekken.

Het zadel bestaat in 2 verschillende versies:

Het instapmodel heeft k:ium rails en is uitgerust met het Wing Flex systeem voor een grotere bewegingsvrijheid, meer comfort en meer pedaalkracht(€129,00) Het gewicht van dit zadel bedraagt 269gr. Dit zadel heeft wel het ICS (Integrated Click System). Dit wil zeggen dat achteraan het zadel een click-systeem is voorzien waar je een lichtje of een tasje kan inklikken.

De Carbon versie heeft een carbon shell en carbon rails. Dit scheelt hem een pak in gewicht en brengt het zadel op 199gr. Het carbon zadel heeft naast de Wing Flex technologie ook de Twin Flex technologie aan boord. Deze technologie biedt een verhoogd comfort door een betere drukverdeling. Deze versie heeft echter geen ICS systeem. Kostprijs van dit zadel : €229,00.

Arione TRI2

De Arione TRI2 is de 2e generatie van dit triathlon zadel. Het is een vrij lang zadel (30cm) wat toelaat om verschillende zitposities te kiezen op het zadel. Het zadel is overtrokken met een microtex cover, een erg slijtvaste stof. Het model is gebaseerd op de gewone Arione die zijn strepen al heeft verdient in de race.  Het belangrijkste verschil tussen de gewone Arione en de Arione TRI 2 is de toevoeging van extra padding in de neus.  Dit biedt de rijder extra comfort in de Aero houding.

Van de Arione TRI2 zijn er 2 verschillende versies in telkens 2 uitvoeringen beschikbaar:

Het instapmodel is de Wing-Flex. Deze kost €129,00 en weegt 239gr. Deze versie heeft een nylon shell, k:ium rails en het ICS systeem.
Hetzelfde zadel bestaat ook met een Carbon braided rail (199gr/€189,00)

De topmodellen zijn uitgerust met zowel Twin Flex als Wing Flex.  De versie met Tubular Titanium rails kost €219,00 euro en weegt 209gr.
De absolute top is echter de Arione TRI2 Carbon met Carbon Braided rail, weegt 189gr en kost €239,00

Wing Flex: meer bewegingsvrijheid, meer comfort en meer pedaalkracht
Twin Flex (enkel op duurdere modellen): meer comfort door een betere drukverdeling.