Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Rutger Beke’s vooruitblik op 2008

Rutger Beke zat op zondag 16 december nog in de laatste ronde voor de verkiezing van sportpersoonlijkheid van het jaar op Eén. Zijn overwinning in de Ironman van Arizona en zijn doorzettingsvermogen in zijn laatste Ironman van Hawaii werden door het publiek sterk gewaardeerd. Helaas kon Rutger niet op tegen tennis-fenomeen Justine Hénin en moest dus eervol genoegen nemen met een 2e plaats. Ik sprak met Rutger over zijn voornemens voor het komende jaar.

Dag Rutger. Hoe gaat het met je?
Heel goed. We zijn weer volop aan het trainen. Al is het toch wel koud, vooral om nu te gaan fietsen. Ik was gisteren 2 uur gaan rijden en mijn voeten waren bevroren.

Je hebt in Hawaii laten zien dat opgeven niet in je woordenboek staat, door de wedstrijd uit te wandelen. Heb je die kater al wat verteerd?

Dat zijn nu eenmaal dingen die gebeuren. Ik heb 4 jaar goed gepresteerd, 1 jaar slecht. Als de komende 4 edities weer goed zijn ben ik tevreden. Het voorval heeft mijn motivatie om goed te presteren weer een enorme boost gegeven.

Hoe ziet jouw seizoen 2008 er uit.
Ik ruil op 9 januari het koude België in voor 2 weken Lanzarote. In februari ga ik met de federatie voor 3 weken op stage naar Zuid-Afrika. Daar ga ik me voorbereiden op de Ironman van Arizona van 13 april. Op 25 mei staat in het Franse Niederbronn-les-bains een 1/2e triathlon op het programma. Dit is een zuster organisatie van de triathlon in Roth.
De Ironman Antwerp 70.3, de Zwintriathlon in Knokke en de Ironman Hawaii staan al vast. Er komen wel nog wedstrijden bij, maar dat wordt later op het seizoen ingevuld.

Worden de feestdagen bij een topatleet sober gevierd, of laat je je eens volledig gaan?

Kerstavond vieren we met familie, oudejaarsavond vier ik thuis met Sofie en Tille. Tijdens de feesten let ik helemaal niet op mijn eten. Ik heb zowiezo niet veel problemen met mijn gewicht. Ik blijf per slot van rekening de hele tijd trainen. Het is niet dat je van die paar dagen  feesten plots 5kg gaat bijkomen. En uiteindelijk moet ik er pas over 3 maand staan. Ik heb dus nog alle tijd.